Na nieuwe Creative Studio lanceert Quindo Sociaal Productiehuis en SmartLab

Het Quindoteam: Marte Van de Velde, Blixa Declerck, Omer Vandriessche, Emilie De Clerck en centraal Broos Claerhout © Els Bollaert
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Met de steun van Lions Club Liederik Harelbeke werd een nieuwe audiovisuele studio ingericht, maar daarmee is 2024 voor medialab Quindo pas begonnen. Zo lanceren ze binnenkort hun Sociaal Productiehuis waar social profit organisaties terechtkunnen voor communicatieve ondersteuning én waarin kwetsbare jongeren een eerste werkervaring kunnen opdoen. In het SmartLab zet Quindo dan weer in op het toegankelijk maken van nieuwe digitale technologieën voor jongeren.

Sociaal Productiehuis

Quindo begeleidt sociale organisaties bij hun audiovisuele producties. Van podcastreeksen tot videodocumentaires en liveshows. “Ons doel is om straffe impactverhalen te versterken. Social profit zit vol mooie en waardevolle verhalen maar mist middelen en expertise om die ten volle te tonen. Onze expertise vult daar in en ligt in het verlengde van Quindo’s doelstelling: media maken mét de doelgroep zorgt ervoor dat authentieke verhalen gebracht worden. Denk maar aan de podcastreeks 13-13 over dak- en thuisloosheid”, zegt creative producer Omer Vandriessche. “Door zelf storytelling en mediaproductie in handen te hebben, blijven ze letterlijk én figuurlijk eigenaar van hun verhaal. Daarbovenop kunnen mediamakers zo hun skills inzetten om op een veilige manier een eerste klantervaring op te doen. Het Quindo-team treedt op als projectmanagers.”

Project SmartLab

Als medialab is het Quindo’s ambitie om on-top-of-things te blijven, zeker wat betreft nieuwe technologieën en mediavormen. “Het SmartLab, een project met steun van de Vlaamse Overheid, laat ons toe om snel evoluerende technologieën behapbaar en toegankelijk te maken voor jongeren, door in te zetten om experiment en creatie, maar ook op toegankelijkheid van nieuwe dragers en presentatievormen zoals 360 graden schermen, virtuele realiteit, spatial audio en meer”, vertelt projectleider en educatief coördinator Marte Van de Velde. “In een stad die actief en gedreven streeft naar de titel van Culturele Hoofdstad 2030 maakt het SmartLab het mogelijk voor jongeren om zich uit te drukken aan de hand van nieuwe technologieën. Het produceert heel wat werk en zorgt voor nieuwe toonmomenten en activiteiten in de stadskern en directe omgeving.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier