KHBO opent academiejaar met meer studenten

Redactie KW

Het academiejaar voor de studenten aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende is van start gegaan. De KHBO telt 3750 studenten wat evenveel is als vorig jaar. De uitdaging voor het komend academiejaar ligt in de samenwerking met de hogeschool Katho. Samen zijn beide scholen goed voor bijna 12.000 studenten in zes West-Vlaamse steden. Tegen volgend academiejaar zouden er concrete samenwerkingsprojecten komen.

“Momenteel hebben we evenveel studenten als vorig academiejaar, wetende dat er vanuit de universiteiten nog veel studenten zullen inschrijven die daar niet geslaagd zijn,” zegt directeur Piet Deleersnyder. “We gaan ervan uit dat we meer studenten hebben dan vorig jaar.”

Vooral de opleiding gezondheidszorg en de lerarenopleidingen doen het prima. Minder studenten wel in de opleiding bedrijfswetenschappen, Sport- en cultuurmanagement doet het minder goed, maar dat heeft te maken met het feit dat sinds dit jaar ook andere hogescholen deze opleiding aanbieden. Wat niet meer aantrekkelijk lijkt, is de opleiding technologie.

“Wij stellen vast dat technologie minder aanslaat bij jongeren wat jammer is. Jammer, want bij een economische crisis zijn alle beroepen in de technische sector knelpuntberoepen. Toch slaat het niet aan om te kiezen voor een technologieopleiding.”

De samenwerking met Katho wordt dit jaar verder voorbereid zodat we volgend academiejaar de eerste concrete projecten mogen verwachten. Ander toekomstplan van de KHBO is de verhuis van de campus in Oostende.

“Wij willen over twee jaar de campus Oostende naar Brugge brengen. We willen nog eens benadrukken dat het niet op de nieuwe KHBO campus is maar wel op de oude langs de Spoorwegstraat waar we een nieuwe technologiecampus willen realiseren.”

De luchtvaartopleiding goed voor 150 blijft behouden in het Vlaams Luchtvaart-opleidingscentrum op de luchthaven Oostende-Brugge.

(bd/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.