Filip oefent maar liefst vier beroepen uit: “En ja, ik kan het nog steeds combineren”

Filip Demets aan de slag in zijn atelier. © Frank Meurisse

Filip Demets uit Kachtem is naast timmerman en schrijnwerker ook nog slotenmaker, veiligheidsadviseur en docent aan Syntra West. “Timmer- en schrijnwerk is mijn corebusiness, de andere expertises kan je als een verlengstuk daarvan zien”, zegt Filip. Als timmerman en schrijnwerker kreeg hij het Handmade in Belgium-label voor zijn werk.

Filip volgde de opleiding houtbewerking aan het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Izegem en werkte eerst een tijdje voor een ‘timmermansbaas’.

“In 2007 begon ik als zelfstandig timmerman en schrijnwerker, zowel voor binnen- als buitenwerk. In 2019 bracht Unizo een bezoek aan mijn atelier in de Kruisboommolenstraat in Beveren-Roeselare om te zien hoe en met welke producten ik werk. Of ik ambachtelijk (geen massaproductie) te werk ga, en indien mogelijk ook met Belgische producten werk. Ze gaven me een HIB-label (Handmade In Belgium). Uiteraard doet dat deugd, omdat een grote ondernemersorganisatie appreciatie heeft voor de manier waarop een kleine zelfstandige zijn job doet”, klinkt het.

Slotenmaker

Filip bleef de voorbije jaren niet bij de pakken zitten. “Klanten die me vroeger contacteerden voor het plaatsen van ramen en deuren, raadde ik vroeger al bepaalde veiligheidssloten aan en zo kwam bij mij het idee op om de opleiding slotenmaker en veiligheidsadviseur te volgen aan Syntra West. Om mijn klanten een extra service te kunnen geven. Timmer- en schrijnwerk is mijn corebusiness, maar die twee extra opleidingen sluiten daar volgens mij nauw bij aan. Maar als bijvoorbeeld iemand mij opbelt omdat hij zijn huissleutel kwijt is en de woning niet binnen kan, dan ga ik hem uiteraard proberen te helpen. Alleen is de service als slotenmaker niet mijn hoofdbezigheid. Ook de opleiding veiligheidsadviseur komt goed van pas in mijn werk.”

Docent

Filip is ook nog docent aan Syntra West in Brugge. “Toen ik zelf de opleiding als slotenmaker en veiligheidsadviseur volgde aan Syntra West, leerde ik er uiteraard ook leraars en docenten kennen. En zo kwam van het een het ander en ben ik op een vacature voor docent ingegaan. Ik geef er nu een avond les in de opleidingen slotenmaker en ook timmer- en schrijnwerk. En dat valt allemaal nog goed te combineren met mijn hoofdactiviteit als timmerman en schrijnwerker.” (IB)

Info: info@demetsfilip.be en 0477/76.75.04.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier