E3 Saxo Classic zet reuzenrad op voor sollicitatiegesprekken

Frederik en Jan Desutter van Desutter Group. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het bestuur van E3 Saxo Classic zit niet om een stunt verlegen als het over hun wielerwedstrijd gaat, dit jaar op 22 maart. De organisatie komt met een wel erg origineel én nuttig initiatief: een jobbeurs in een reuzenrad op hun E3 Arena. Het rad is 23 meter hoog en telt 16 gondels. Het komt uit Apeldoorn Nederland en werd in 5,5 uur opgezet.

Desutter Group Harelbeke, gespecialiseerd in hijs- en transportactiviteiten, zet mee zijn schouders onder het initiatief en hoopt op deze manier een aantal vacatures in te vullen. “We willen op een laagdrempelige manier met potentiële kandidaten in contact komen. We hebben immers dringend medewerkers nodig om ons groeiverhaal voort te zetten”, zeggen CEO’s Jan en Frederik Desutter. “Het concept van een sollicitatiewiel biedt bedrijven uit de streek de kans om op een sympathieke manier in contact te komen met werkzoekenden. De vraag naar arbeidskrachten is groot in Zuid-West-Vlaanderen.” Ook bij Desutter Group staan verscheidene vacatures open, van chauffeurs tot kraanmachinisten en mecaniciens.

“De extra krachten hebben we nodig om onze groei te consolideren. In bijna 20 jaar tijd zijn we immers in de regio de referentie geworden op het vlak van hijs- en transportactiviteiten. Om aan de toenemende vraag van onze klanten te blijven voldoen en onze positie in de markt te versterken moeten we alle zeilen bijzetten. Met onze deelname aan deze actie hopen we een aantal nieuwe kandidaten aan te trekken die ons zullen helpen om verder te groeien. We duimen dus dat we veel bezoekers op ons reuzenrad krijgen.”

Open bedrijfscultuur

Het bedrijf beseft dat de zoektocht naar personeel op vandaag een hele uitdaging is. “Ondanks onze goede reputatie en de campagnes die we tot nu toe voerden, moeten we blijven inspanningen leveren. Daarom gooien we het nu eens over een andere boeg.” Het sollicitatiewiel tijdens de koers is voor bedrijven een unieke kans om hun lokale betrokkenheid te tonen. “We zijn hier thuis en ondersteunen met veel plezier de E3 Saxo Classic. Daarnaast hebben we als familiale onderneming ook wel troeven: we beschikken over een modern machinepark, hanteren een visie op de lange termijn en de bedrijfsleiding staat heel dicht bij het personeel. Alles is bij ons bespreekbaar”, aldus Jan.

“Na die eerste kennismaking worden ze de week nadien door onze HR-afdeling gecontacteerd en laten we hen meteen weten of er toekomstmuziek in een verdere samenwerking zit”, vult Frederik Desutter aan. “We hechten veel waarde aan een transparant en respectvol rekruteringsproces. Zo weten kandidaten snel waar ze staan en of hun profiel binnen ons bedrijf past. Het is voor ons cruciaal om hen een positieve ervaring te bieden, zelfs in de vroege stadia van het sollicitatieproces.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier