Ben je daar even je tuintje aan het opknappen, stoot je als bij wonder op een gigantische verborgen schat. Het overkwam Sven Vanden Broucke, de 29-jarige zelfstandige chef-kok van De Damse Poort in Damme.
Sven Vanden Broucke en kameraad Yannick Maes poseren bij hun gevonden vaten. (Foto Facebook/Sven Vanden Broucke)
Het zal je maar overkomen. Je neemt de tuin eens goed onder handen en besluit de houten terrasvloer toch ook maar eens uit te breken. Maar onder die planken, zo merk je tussen de eerste kieren, lijkt wel iets te zitten dat op biervaten lijkt. En ‘damn’, zeggen ze dan in Damme, het zijn nog echte biervaten op de koop toe.
Onder de planken bleek een schat verborgen te zitten. (Foto Facebook/Sven Vanden Broucke)
Sven en zijn kameraad sloegen aan het uitgraven en wisten in totaal veertien vaten naar boven te hijsen. Daarin hoofdzakelijk het trappistenbier La Trappe, maar ook wat Bavaria. Want yep, 11 van de 14 vaten zijn nog onaangeroerd. Of ze ook nog goed zijn voor consumptie, is een andere vraag, maar de cafébaas wil alvast de proef op de som nemen. Al moet hij daarvoor eerst nog aan de juiste aansluiting zien te raken, want de koppen van toen op de vaten zijn niet meer die van de actuele biervaten.
Wie het bier er ooit heeft begraven en waarom, is nog onduidelijk.
(FJA)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier