Toekomstige sommeliers presenteren cuvée Ter Groene Poorte

Redactie KW

Gastronomische school Ter Groene Poorte zet haar halve eeuwfeest nog eens extra in de kijker met een exclusieve wijn.

De feestelijke cuvée werd op dinsdag 22 april voorgesteld in restaurant de Casserole. Deze exclusieve wijn is het resultaat van een hechte samenwerking tussen het wijndomein Entre-Deux-Monts uit Heuvelland en de sommeliers van het zevende specialisatiejaar Wijn- en Drankenkennis van Ter Groene Poorte. De leerlingen waren betrokken bij het volledige ontstaansproces van de wijn, van druif tot fles. Ze zijn niet alleen eigenhandig de druiven gaan plukken, maar stelden ook de assemblage van de wijn samen, stonden in voor het bottelen en ontwierpen het etiket. De presentatie van de cuvée was de bekroning op een jaar hard werken. Tevens moesten de studenten dinsdag hun praktische proeven afleggen, maar de sommeliers in spe toonden eerder ook al aan dat ze heel wat in hun mars hebben. Als klas wonnen ze de promowedstrijd Bordeaux Superieur, individueel behaalden ze de eerste en tweede plaats Junior sommelier.

(WK)