Stefaan (56) heropent bakkerij ‘t Krokantje in Hooglede acht maanden na overlijden van echtgenote: “Ik hou het op één dag per week”

Stefaan De Meyer opent acht maanden na het onverwachte overlijden van zijn vrouw Marijke Coghe hun bakkerij ‘t Krokantje.
Redactie KW

Bakker Stefaan De Meyer (56), die in juni 2023 zijn echtgenote Marijke Coghe verloor, opent vandaag, dinsdag, voor het eerst opnieuw de deuren van hun bakkerij in de Hogestraat in Hooglede. Voortaan zal Stefaan er elke dinsdag vers brood aan de man brengen. “Mijn oven was eigenlijk al bijna verkocht, maar uiteindelijk heb ik beslist om hier toch nog brood te bakken.”

36 jaar lang runden Marijke en Stefaan samen bakkerij ‘t Krokantje. Hij bakte het brood, zij stond in de winkel en ontfermde zich over de klanten. Maar op donderdagavond 22 juni overleed Marijke heel plots, thuis in de bakkerij, naar alle waarschijnlijk aan de gevolgen van een hartaderbreuk.

Gezondheidsproblemen had ze niet en in de dagen voorheen stond de goedlachse bakkersvrouw nog gewoon in de zaak. Ze was amper 57. Kort daarop liet bakker Stefaan nog weten dat de zaak definitief gesloten zou blijven.

Oven bijna verkocht

Maar daar komt vanaf vandaag toch verandering in. Al geeft Stefaan toe dat hij het zwaar heeft gehad. “De eerste zes maanden kreeg ik het gewoon niet over mijn hart om in de winkelruimte binnen te stappen. Omdat de winkel altijd haar domein was geweest. Pas twee maanden geleden, net voor kerst, heb ik de moed gevonden om de winkel op te kuisen.”

“En ondertussen bleven heel veel Hoogledenaars me vertellen hoe hard ze ons brood misten. Ik heb er zeker over nagedacht om definitief te stoppen. Mijn oven was al eigenlijk bijna verkocht en ik heb intussen elders werk, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om hier opnieuw brood te bakken, weliswaar op een lager pitje dan vroeger.”

“Marijke vervangen? Nee. Dat kan en wil ik niet. Niet nadat we 42 jaar lief en leed hebben gedeeld” – Stefaan De Meyer

‘t Krokantje zal voortaan wekelijks op dinsdag open zijn, van 6 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur. Je zal er brood, koffiekoeken, pistolets en drooggebak kunnen vinden. “Aangezien ik er alleen voor sta, hou ik het bij één dag per week en blijft het aanbod bewust beperkt. Ik wil ook proberen om zoveel mogelijk op bestelling te werken, zodat ik ongeveer weet wat te maken.”

“Om pakweg patisserie of dergelijke te kunnen aanbieden zou ik een tweede man nodig hebben om te helpen, maar dat zie ik niet zitten. Marijke vervangen? Nee. Dat kan en wil ik niet. Niet nadat we 42 jaar lief en leed hebben gedeeld.”

(lees verder onder de foto)

‘t Krokantje zal voortaan wekelijks op dinsdag open zijn, van 6 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur.
‘t Krokantje zal voortaan wekelijks op dinsdag open zijn, van 6 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur. © SV

Stefaan zal dinsdag dus zelf in de winkel staan om de klanten te bedienen. “Emotioneel wordt het sowieso een zware dag”, beseft hij.

“Er zal gepraat worden over Marijke en alles zal weer naar boven komen. Dat is onvermijdelijk. Anderzijds zijn er wel al 150 bestellingen binnengekomen sinds bekend raakte dat ik de deuren weer zou openen. Dat ons brood zo gemist werd, doet eerlijk gezegd wel deugd.”

Brood bestellen kan op 051 24 25 11 of via stefaan.demeyer@outlook.com, telkens tot maandagavond 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier