Het Ieperse restaurant Souvenir opende pas begin februari zijn deuren.
Voor de IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdason en zijn partner Joke Michiel komt de erkenning van Gault&Millau als een verrassing. “We hadden helemaal niet verwacht dat we Ontdekking van het Jaar zouden worden, we wisten zelfs niet dat we in de running waren voor de prijzen”, vertelt Vilhjalmur Sigurdason. “Het is een uiteraard een positieve motivatie voor ons geleverde werk. De appreciatie van Gault&Millau doet heel veel deugd.” Souvenir werkt met een uniek concept. Zo zijn er geen menukaarten, maar de klanten krijgen enkel een lijst met de producten waarmee de chef die dag zal werken. “Het concept slaat aan en het is aan ons om nu te blijven vernieuwen en verbeteren”, aldus de chef. “Aan een eventuele Michelin-ster durven we nog niet te denken. We willen onze klanten een goede restaurantervaring meegeven en dat is het belangrijkste.”
(JL)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier