Savarin kiest opnieuw voor jong talent als opvolger Floris Panckoucke

Redactie KW

Met Laurent Vandekerckhove (28) kiest het restaurant opnieuw voor een jong talent.

“Ik ben intussen al zes maanden aan het meedraaien in de keuken van Floris. Deze kans is een eer voor mij”, zegt Laurent.


De Oostendenaar studeerde aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Op zijn 23ste werd hij chef van restaurant ‘t Hoeveke in Westende, waar hij drie jaar lang op jonge leeftijd de keuken op zijn eentje leidde. De afgelopen twee jaar was Laurent chef van restaurant Gloria in het Andromedahotel, dat onder zijn impuls van 13 naar 14/20 groeide in GaultMillau. Tussendoor liep Laurent ook stage in Pure C. “In de Savarin is het de bedoeling om de keuken van Floris verder te zetten, met mijn eigen toets. De gasten van de Savarin hebben een bepaalde verwachting. Daarom zullen we ons straks verder proberen te onderscheiden. In de keuken zijn we nog op zoek naar een extra kracht. Het team in de zaal wordt versterkt met Orry Janssens die vier jaar in driesterrenzaak De Karmeliet heeft gewerkt. We kunnen dus zeker blijven rekenen op een topbediening”, aldus nog Laurent Vandekerckhove.

(DJ / foto DJ)