Piet Huysentruyt stelt kookboek ‘PH9715’ voor

Sergio Herman was er ook bij. "Wat Piet destijds in Wortegem deed, was voor mij een openbaring. Het boek Eigentijds en Eigenzinnig was een inspiratiebron", bekent hij. © SR
Redactie KW

“Dit is echt het mooiste boek ter wereld”, glunderde Piet Huysentruyt bij de voorstelling van ‘PH9715’.

Een bundel van twee kookboeken is het geworden: ‘Eigentijds en Eigenzinnig’, dat in 1997 verscheen toen hij nog zijn restaurant in Wortegem-Petegem had, en ‘Likoké’, een nieuw boek dat opgehangen wordt aan zijn nieuw restaurant in het Franse Les Vans.

Het idee voor ‘PH9715’ ontstond toen foodfotograaf Tony Le Duc de rechten kon kopen op ‘Eigentijds en Eigenzinnig’, het boek waar hij destijds ook de foto’s voor nam. Tony riep het oude team samen, met naast Piet Huysentruyt zelf ook auteur Pieter Van Dooveren en foodstyliste Diane Hendryckx, en zo ontstond ook het tweede boek.

“Ik heb altijd gezegd dat ik de cirkel rond wilde maken vooraleer ik zou stoppen. Ik had een ster in Wortegem, ik heb nu opnieuw een ster met Likoké. Deze boeken zijn daar een weerspiegeling van”, aldus Piet.

‘PH9715’ wordt gelimiteerd uitgegeven op 2.500 exemplaren en kost 185 euro. Te verkrijgen op ph9715.com.

(SR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen