Pascal Peters winnaar van Club Prosper Montagné in Hotelschool Spermalie

Redactie KW

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve, was Ambassadeur van deze 61ste editie.

Het was uiteindelijk Limburger Pascal Peters van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem die de titel in de wacht sleepte. Verdienstelijk tweede was sous-chef Bart Hoornaert van La Durée in Izegem. De andere geselecteerden waren chef Vincent Florizoone van Grand Cabaret in Nieuwpoort, chef-eigenaar Kevin Graf van De Bakermat in Ninove en sous-chef Wim Van Hecke van Fleur De Lin in Zele.

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken. Ten eerste een zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander. Vervolgens de zogenaamde ‘Coq des Prés’ met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer. En tenslotte een soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert. Robert Van Landeghem, Provoost Keukenchefs en voorzitter van Club Prosper Montagné, staat in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd. Vanavond worden de laureaten gevierd tijdens een groot banket in Salons Saint-Germain te Diksmuide waarop ook het publiek is uitgenodigd.

(MDW)