Al een jaar kan je PoppoLou naar hartenlust proeven in café Manuscript in de Langestraat. Nu wordt het bier ook beschikbaar voor het grote publiek.
Jim Deschepper van The Belgian Beer Company samen met Glenn Rotsaert en Vanessa Demeij. (Foto MF)
PoppoLou is een creatie van de uitbaters van het Manuscript, Vanessa Demeij en Glenn Rotsaert. De naam van het bier verwijst naar de twee zonen van het koppel: Poppo en Lou. Of zoals het onderschrift leest: les fils du bord de mer.
Aandacht van professionele chef-koks
Het bier werd origineel gebrouwen om exclusief geschonken te worden in het Manuscript, maar de toenemende populariteit zorgt ervoor dat het nu ook zijn weg vindt naar andere horecazaken. PoppoLou weet zelfs de aandacht van professionele chef-koks te trekken, die het gebruiken in bijvoorbeeld sabayon.
Eigen brouwerij?
De uiteindelijke ambitie is het opstarten van een eigen (kust)brouwerij onder de naam Brasserie du Bord de Mer. “Oostende telde tientallen brouwerijen in de 19de eeuw, waarom die traditie geen nieuw leven inblazen?”, aldus Glenn Rotsaert van café Manuscript.
(MF)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier