Geen nieuwe sterrenrestaurants in West-Vlaanderen. Wel kreeg uitgeweken West-Vlaming Olly Ceulenaere zijn eerste ster.
Publiek in Gent, het restaurant van Olly Ceulenaere, kreeg zijn eerste ster. Olly is afkomstig van Langemark en een van de drie Flemish Foodies, waar ook Kobe Desramaults toe behoort. “Ik had dit totaal niet verwacht”, klonk het bij Olly in een eerste reactie.
Er zijn elf nieuwe sterrenrestaurants, onder wie The Jane in Antwerpen van Nick Bril, poulain van Sergio Herman.
De lijst
België telt drie driesterrenrestaurants: De Karmeliet in Brugge, Hertog Jan in Zedegem en Hof van Cleve in Kruishoutem. Geert Van Hecke van De Karmeliet kreeg in 1985 zijn eerste ster en mag zich dus dertig jaar een sterrenchef noemen. “Ik breng een persoonlijke keuken en wil dat blijven doen”, zei Geert in een eerste reactie toen zijn drie sterren bevestigd werden. “Zo’n bekendmaking blijft spannend. Het is nu ons twintigste jaar dat we de drie sterren hebben”, vertelt echtgenoot Mireille.
De West-Vlaamse restaurants met twee sterren zijn: De Jonkman in Sint-Kruis, Hostellerie Le Fox in De Panne, Hostellerie St.-Nicolas in Elverdinge, La Durée in Izegem en Bartholomeus in Knokke-Heist. De zaken met één ster: A’Qi in Brugge, Berto in Waregem, Boury in Roeselare, Cuines,33 in Knokke-Heist, Ciccio in Knokke-Heist, De Herborist in Sint-Andries, De Zuidkant in Damme, Den Gouden Harynck in Brugge, In de Wulf in Dranouter, Jardin in Knokke-Heist, Marcus in Deerlijk, Philippe Nuyens in Blankenberge, Ter Leepe in Zedelgem, Sans Cravate in Brugge, Sel Gris in Knokke-Heist, Table d’Amis in Kortrijk en Ten Bogaerde in Koksijde.
De nieuwe Michelingids werd deze ochtend voorgesteld tijdens de beurs Horeca Expo in Gent.
Raf Sonneville
Er was een bijzondere hulde voor Raf Sonneville, directeur van Hotelschool Ter Duinen omwille van zijn levenslange inzet voor de gastronomie.
(MVM)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier