Oliebollenoorlog nipt vermeden in Heule

Redactie KW

In Heule verkoopt Michiel Thermote, uitbater van eethuis De Kameleon, elke woensdag oliebollen. Maar concurrentie loerde om de hoek, want op woensdag stond er een oliebollenkraam van Frituur Bertrand op de parking Pastoriestraat, aan het park van Heule. “Iets wat ik toch niet zomaar kan toestaan”, aldus Michiel Thermote. Gelukkig werd voor beide zaakvoerders een oplossing gevonden. Bertrand verhuist naar Bellegem.

Het zijn zware tijden voor de horeca. Iedereen moet creatief zijn om zijn verliezen te beperken. Met zijn take-away kwam Michiel Thermote op het idee om oliebollen te verkopen. Een idee dat aardig aanslaat.

Op de Facebookpagina van Bertrand staat ‘Koop oliebollen in je buurt, steun de kermisexploitanten’. De uitbater van De Kameleon vindt dit niet oké. “Ik begrijp dat het voor iedereen moeilijk is”, vertelt Michiel. “Ik zou de eerste zijn om in de bres te springen voor een ander, maar dit kan ik toch niet zomaar toestaan.”

Schepen van Economie, Arne Vandendriesschie boog zich over het probleem en bevestigt dat het oliebollenkraam van Frituur Bertrand komende woensdag niet meer in Heule zal staan. Michiel hoopt dat er een oplossing komt voor het oliebollenkraam van Frituur Bertrand. “Iedereen in de horeca lijdt onder de coronacrisis. Als een oliebol het leed in deze harde tijden kan milderen, waarom niet?”

Andere horecazaken zijn dezelfde mening toegedaan. “Een spijtige zaak. Een oliebollenkraam op amper 50 meter van een lokaal eethuis, kan je vermijden”, aldus Frederik Provoost, uitbater van Eethuis De Seule.

Voor het oliebollenkraam is er intussen ook een oplossing gevonden. Bertrand verhuist naar de andere deelgemeenten, met Bellegem als eerste halte. Daar is hij in februari iedere woensdagmiddag van 15 tot 19 uur te vinden op Bellegemplaats.

CHH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier