Leerlingen Hotelschool ter Duinen leren nu ook festivalfood maken

Redactie KW

Hotelschool ter Duinen houdt duidelijk de vinger aan de pols: in Koksijde leren de chef-koks van de toekomst hoe ze festivalfood bereiden.

Music4Food en TMF-Stressfactor maken deel uit van het project waarbij de leerlingen van de Hotelschool samen met het pedagogisch personeel een professioneel muziekfestival met aangepast festivalfood op poten zetten. De hele school wordt bij de voorbereiding en uitwerking betrokken.

Stapsgewijs groeit het project naar een finale, komende dinsdag waar verschillende bands hun opwachting maken. Mooie namen als Safi & Spreej, Captain Steel en Vandal X sieren de affiche, maar ook drie eigen leerlingenbands, zoals onder andere die met de grappige naam ‘We Chef’.

Nog wat gelakte varkensribben, iemand?

Zowel de promotie als het becijferen van de kosten, het uitwerken van een gastronomische catering, de interne organisatie, de samenwerking met brandweer, politie, de schooldirectie en de experts van Deadline Productions komen voor de leerlingen uitgebreid aan bod. Zo doorlopen de leerlingen alle stadia van een professionele eventorganisatie.

Staan onder andere op het festivalmenu: varkentje aan het spit, mosterdzaad in Leffe gegaard, gelakte varkensribben, brochette Surf en Turf, Nims met gerookte zalm, advocado en yoghurt, sushi, fahitta met zoetwatergarnaal, Mexicaanse salade en salsa, maar ook fishburger met eigen tartaarsaus.

(FJA)