Bioboerderij Het Polderveld in Knokke-Heist zet zijn veld open voor iedereen

(gf)
Redactie KW

Op zondag 22 september van 14 tot 17 uur stelt bioboerderij het Polderveld in Knokke-Heist zijn veld open voor iedereen. Het is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de bioboerderij en wat er zoal gebeurt.

Je kan een uitgestippelde route volgen langs het zelfoogstveld, het veld waar groenten geteeld worden voor AZ Zeno, en de twee grote tunnelserres vol tomaten, paprika’s en aubergines, die ook de spelers van Club Brugge op hun bord krijgen. Onderweg kom je een rijke diversiteit aan groenten tegen, maar ontmoet je misschien ook de schapen en de drie varkentjes. Aan het eind van de route heb je de mogelijkheid om biobloemen te plukken bij de bloemenpluktuin van de Bloemenzee. “Ontdek hoe biologische landbouw werkt en kom de sfeer opsnuiven van dit duurzame en sociale landbouwproject”, nodigt het Polderveld iedereen uit.

Zelfoogstboerderij

Het Polderveld is een CSA-zelfoogstboerderij. Een team van zeven geëngageerde jonge boeren teelt er het jaar rond biologische groenten en 150 huishoudens hebben zich geëngageerd om al dat lekkers zelf te oogsten op het veld. Zo geven de deelnemers van het project al negen jaar lang zekerheid van een eerlijk inkomen aan de boeren die hun lekkere en gezonde groenten telen.

Het Polderveld vind je in de Westkapellestraat, tegenover huisnummer 425.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier