Kusthoreca wil kritische recensenten weigeren
De kusthoreca heeft zijn buik vol van de vaak vernietigende recensies in verschillende dagbladen. Horeca Oostkust roept haar leden op om te kritische recensenten voortaan de toegang te weigeren, zo schrijft Het Nieuwsblad.
Verschillende kranten sturen tijdens de zomermaanden enkele topchefs op pad langs de Belgische kust. De chefs gaan langs bij restaurants en brengen verslag uit in de krant. Ze schuwen daarbij de kritische oneliners niet. Niet meteen prettig voor de vele horeca-uitbaters. “Wij doen keihard ons best. En dan worden we, door één bezoekje van één chef, met de grond gelijk gemaakt”, zegt Wim Aneca, voorzitter Horeca Oostkust, maandag in Het Nieuwsblad. “Natuurlijk moet er kritiek zijn, maar dit is gewoon negativisme en sensatie, met enorme economische schade tot gevolg”, gaat het verder.
Niets meer publiceren
Horeca Oostkust verenigt de uitbaters in Blankenberge en Knokke. De vereniging heeft het vooral op tweesterrenchef en gelegenheidschef Luc Bellings gemunt. “We roepen onze leden op om hem te weigeren. Als we gefrustreerde recensenten zoals hij de deur wijzen, kunnen ze niets meer publiceren”, klinkt het nog bij Wim Aneca.
(MF – foto Flickr.com)
Eind vorige zomer stak De Ideale Wereld al eens de draak met de veelgeplaagde horecauitbaters. Geniet hieronder nog even na.
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier