Het beste proeven van wat Kortrijk op culinair vlak te bieden heeft kan tijdens het Lekkerste Weekend op 3 en 4 oktober.
Meerdere Kortrijkse chefs of horeca-adepten strijden er om de eer van het lekkerste Kortrijkse gerecht, terwijl ook kinderen jonger dan twaalf hun kook- en/of patisseriekunsten mogen demonstreren.
Op zaterdag 3 oktober kokkerellen acht mensen uit de Kortrijkse horeca om het beste gerecht of de lekkerste cocktail te bereiden. Voorwaarde is dat het gerecht wordt klaargemaakt op basis van een Kortrijks product, of een product erkend door Zuid-West-Vlaams Streekproduct. Een vakjury zal de creaties beoordelen. Vele lokale horecazaken bieden ook gratis proevertjes aan. Op zondag 4 oktober is het de beurt aan kinderen jonger dan twaalf. Zij mogen op de Grote Markt aan de slag om een nieuwe Kalletaart te maken. Alles heeft plaats tussen 15 en 17 uur op de Grote Markt. Afsluitend is er nog een optreden van Jeuk.
(PVH/JVGK)
Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 3 oktober.
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier