Van 1 oktober tot 15 november loopt weer Jong Keukengeweld. Jonge chefs (tot 35 jaar) bieden jongeren tot 30 jaar een goedkoop gastronomisch menu (45 euro) aan in hun restaurant.
Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro. Dankzij een centraal boekingssysteem kunnen de jongeren nu nog vlotter reserveren bij de Jong Keukengeweld-chefs. Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie.
De selectie dit jaar biedt de adresjes van 60 restaurants, daarbij zijn dit de geselecteerden in onze provincie:
Bistro ‘t Verschil van Tom Cloet in Gits
Tête Pressée van Pieter Lonneville in Brugge

Schatteman van Grégory Schatteman in Hertsberge (Oostkamp)

Markt XI van Benny Van Torre in De Haan

Bonte B van Bernard Bonte in Brugge

Zeno van Reinout Reniere in Brugge

Het Vliegend Tapijt van Felix Francois in Marke

Sel Gris van Frederik Deceuninck in Knokke

Boury van Tim Boury in Roeselare

Ter Leepe van Kristof Marrannes in Zedelgem

Grand Cabaret van Vincent Florizoone in Nieuwpoort

La Muse van Sonny Sabbe in Nieuwpoort

Cuisine Kwizien van Steven Devriendt in Zwevezele

Hostellerie Kemmelberg van Guillaume Debaere in Kemmel

Va et Vient van Matthias Speybrouck in Kortrijk

De Hooipiete van Wannes Vandenberghe in Lo-Reninge

De Savarin van Floris Panckoucke in Oostende

Er zijn ook zogenaamde Kitchen Rebels, voor wie Toerisme Vlaanderen promotie voert in het buitenland. Dat zijn Zeno, Sel Gris, Boury, Grand Cabaret, Va et Vient en In de Wulf van Kobe Desramault.
(MVM/FJA – Foto’s VisitFlanders)