Van 1 oktober tot 15 november loopt weer Jong Keukengeweld. Jonge chefs (tot 35 jaar) bieden jongeren tot 30 jaar een goedkoop gastronomisch menu (45 euro) aan in hun restaurant.
Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro. Dankzij een centraal boekingssysteem kunnen de jongeren nu nog vlotter reserveren bij de Jong Keukengeweld-chefs. Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie.
De selectie dit jaar biedt de adresjes van 60 restaurants, daarbij zijn dit de geselecteerden in onze provincie:
Bistro ‘t Verschil van Tom Cloet in Gits
Tête Pressée van Pieter Lonneville in Brugge
Schatteman van Grégory Schatteman in Hertsberge (Oostkamp)
Markt XI van Benny Van Torre in De Haan
Bonte B van Bernard Bonte in Brugge
Zeno van Reinout Reniere in Brugge
Het Vliegend Tapijt van Felix Francois in Marke
Sel Gris van Frederik Deceuninck in Knokke
Boury van Tim Boury in Roeselare
Ter Leepe van Kristof Marrannes in Zedelgem
Grand Cabaret van Vincent Florizoone in Nieuwpoort
La Muse van Sonny Sabbe in Nieuwpoort
Cuisine Kwizien van Steven Devriendt in Zwevezele
Hostellerie Kemmelberg van Guillaume Debaere in Kemmel
Va et Vient van Matthias Speybrouck in Kortrijk
De Hooipiete van Wannes Vandenberghe in Lo-Reninge
De Savarin van Floris Panckoucke in Oostende
Er zijn ook zogenaamde Kitchen Rebels, voor wie Toerisme Vlaanderen promotie voert in het buitenland. Dat zijn Zeno, Sel Gris, Boury, Grand Cabaret, Va et Vient en In de Wulf van Kobe Desramault.
(MVM/FJA – Foto’s VisitFlanders)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier