Het restaurant ‘In de Wulf’ van Kobe Desramaults is maandag uitgeroepen tot ‘beste restaurant van Europa’.
De website Opinionated About Dining (OAD) heeft op pinkstermaandag zijn lijst bekend gemaakt met de beste 100 restaurants van Europa. Restaurant ‘In de Wulf’ in Dranouter van chef Kobe Desramaults staat op de eerste plaats en laat daarmee het bekende restaurant Troisgros in Roanne op plaats twee en Quique Dacosta (de nummer 1 in 2012 en 2013) op drie achter zich.
“Deze erkenning doet enorm deugd”, aldus Kobe Desramaults. “Het is een cliché om te zeggen, dat dit het resultaat is van een groep mensen, maar ik ben ervan overtuigd dat die waardering veel te maken heeft met het internationale karakter van ons team. Ik werk met gasten uit tien verschillende landen die allemaal supersterk en geëngageerd zijn en mee de structuur en de eigenheid van In de Wulf bepalen. Daarnaast zal ook een stuk gezonde koppigheid en eigenzinnigheid mee dat karakter bepalen. Ik heb respect voor collega-chefs die ook buiten hun zaak allerlei activiteiten ontplooien, maar ik wil zelf zoveel mogelijk energie en tijd in mijn zaak steken en in zaken die we zelf belangrijk vinden en die voor het restaurant en onze gasten een meerwaarde opleveren. Mogelijk ligt daar ook een stuk verklaring voor de internationale erkenning die ons nu te beurt valt.”
Toptien
De lijst wordt sinds 2012 opgesteld aan de hand van de opinie van 4.300 personen die samen goed zijn voor 140.000 restaurantbeoordelingen. In de Wulf stond in 2012 als hoogst geplaatste restaurant van ons land op nummer 30, en dook vorig jaar met een 5de plaats de top tien in. Noma van chef René Redzepi stond vorig jaar nog op nummer 2 en zakt dit jaar naar de 7de plaats.
De volledige top tien ziet er zo uit:
1. In de Wulf, Dranouter
2. Troisgros, Roanne
3. Quique Dacosta, Dénia
4. 41 Degrees, Barcelona
5. Le Louis XV – Monte Carlo
6. Amador, Mannheim
7. Noma, Kopenhagen
8. Fat Duck, Bray
9. Astrance, Parijs 10. L’Arpège, Parijs
(belga)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier