Nu 60 jaar geleden openden Walter Geissler en Suzy Leyns de Hostellerie op de Kemmelberg.
Het bekende hotel-restaurant kent nu met Philippe Vercoutter en Kristine De Loose de vierde uitbaters in de geschiedenis. Beiden renoveerden het hotel-restaurant grondig en plaatsten met Guillaume Debaere een jonge kok achter het fornuis. De eerste uitbaatster Suzy Leyns was deze week nog eens te gast in haar hostellerie. “Wat de jonge kok hier voorschotelt zijn echt culinaire kunstwerkjes.”
Walter Geissler was begin jaren ‘ 50 een gedreven maître d’hôtel in Brussel en later in Knokke. “Via onze relaties werden we gevraagd om hier op de top van de Kemmelberg de Hostellerie uit te baten”, vertelt Suzy. De Hostellerie werd gebouwd op initiatief van baron Jacques Bruneel de la Warande. Onder Walter en Suzy was de Hostellerie goed 20 jaar lang de favoriete plek voor de zakenmensen van onder meer Picanol. Ook heel wat Noord-Franse zakenlui zater er aan tafel. “Meer dan 60% van ons cliënteel bestond uit Fransen”, aldus Suzy.
(MD)
Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier