Kortemarkenaar Emmanuel Desimpel verkocht zijn aandelen aan zakenpartner Olivier Desmet uit Handzame, die op zijn beurt besloot om de zaak van de hand te doen.
De bekende horecazaak Den Arend op de Markt van Kortemark was sinds enige tijd in handen van de uit Handzame afkomstige Olivier Desmet en Kortemarkenaar Emmanuel Desimpel, ook bekend van de tankstations van Desimpel Energy Group. Beiden hadden elk 50 procent aandelen in de bvba Den Arend, die Den Arend in Kortemark en restaurant Au Saumon in Roeselare omvatte.
Daarnaast hadden beiden ook elk 50 procent aandelen in bvba ‘t Kroontje, die uit de bekende Roeselaarse frituur Nonkeltje bestaat. Vroeger hoorde daar ook nog Graaf van Vlaanderen in Roeselare bij, maar die zaak werd eerder al afgestoten.
Geen groeipotentieel
Onlangs besloten Desmet en Desimpel over te gaan tot een ruil van aandelen. “We zagen samen geen groeipotentieel meer”, verklaart Emmanuel Desimpel. “We begonnen samen met Den Arend en later kwamen daar nog Au Saumon en Frituur Nonkeltje bij, maar met twee eigenaars werken is altijd moeilijk. Bovendien heb ik ondertussen al acht andere horecazaken.”
Behoren ook tot de portefeuille van Emmanuel Desimpel: tea-room en restaurant ‘t Vosken en binnenspeeltuin Mini World in Roeselare en daarnaast nog zes zaken in Kortrijk: Dell’anno, Punta K Lounge, Beau’M, puur K, Mezzo en Food Avenue.
Den Arend in Kortemark is nu dus voor de volle honderd procent in handen van Olivier Desmet, de zogenaamde horecapaus van Roeselare. De voormalige Handzamenaar is echter van plan om de zaak te verkopen. “Ik laat Den Arend overnemen en wil me focussen op Au Saumon. Voor die tweede zaak wil ik trouwens een volledig nieuw concept bedenken. Bedoeling is er een zaak met kip aan ‘t spit in onder te brengen. Waarom ik Den Arend overlaat? Kortemark is voor mij te ver van mijn zaken in Roeselare.”
Drie kandidaten
Ondertussen is er al interesse voor Den Arend. “Ik ben bezig met een drietal kandidaten, maar kan daar voorlopig niet meer over kwijt. Voorlopig blijf ik de zaak uitbaten tot ik een overnemer heb. Maar ik hoop uiteraard zo snel mogelijk iemand te vinden. Het is ook interessanter om de zaak nú over te nemen, met de zomer voor de deur.”
(TV)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier