Zomerbar Pullevullerie schiet uit de startblokken in Staden: “Onze bar is de ideale fietsstop”

Zomerbar Pullevullerie werd zaterdag officieel geopend door burgemeester Francesco Vanderjeugd. © JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Steven Platteeuw en Annelies Geirnaert openden vorig jaar voor het eerst hun zomerbar Pullevullerie in de Nijverheidstraat in Staden. De eerste editie bleek een schot in de roos te zijn. Steven en Annelies beslisten dan ook een vervolg aan het succesverhaal te breien. Aan het concept wordt niets gewijzigd, al staan er wel enkele nieuwigheden op stapel.

Steven (48) en Annelies (46) hadden al in 2019 plannen voor een zomerbar. “Corona gooide echter roet in het eten”, vertelt Steven. “We hoorden toen dat de gemeente strenge regels hanteerde en lieten het idee varen. Nadien wilden we iets in de trant van een kinderboerderij doen, met het idee om op woensdagnamiddag onder andere verjaardagsfeestjes te laten doorgaan. We hebben hier immers geitjes, een pony en een ezel. De gemeente stond dat evenwel niet toe omdat we ons in agrarisch gebied bevinden. Nevenactiviteiten konden volgens de gemeente niet. Uiteindelijk hebben we het met onze pop-upzomerbar nog eens geprobeerd en daar kregen we uiteindelijk wel toestemming voor.”

Kindvriendelijk

Pullevullerie opende vorig jaar op 1 juni zijn deuren en bleef tot en met 30 september open. “Aan het concept is eigenlijk niks gewijzigd”, gaat Steven verder. “De bar bevindt zich nog altijd in mijn werkkot. Tafels en stoelen komen op een grasveld in de onmiddellijke nabijheid. Bij minder biedt mijn werkkot slechts onderdak aan 10 mensen. We zijn dan ook afhankelijk van het weer. Bij regenweer openen we niet. Verder is en blijft onze zomerbar bijzonder kindvriendelijk. We hebben hier een zandbak, een voetbalveldje en een bosje waar gespeeld kan worden. Daarnaast zijn er de dieren. Naast drie geitjes telt onze dierentuin nog een ezel, een pony, een paardje en kippen.”

“We zetten in onze bar ook in op lokale producten” – Steven Platteeuw

“Bedoeling is dat kinderen hier rustig kunnen spelen zonder dat ouders zich zorgen moeten maken. Als de kinderen op hun gemak zijn, dan zijn de ouders dat ook. Bovendien is de Nijverheidstraat een doodlopende weg met heel weinig verkeer. Ruimte om te parkeren is er niet. Het is dan ook de bedoeling dat iedereen met de fiets komt. Onze zomerbar is eigenlijk bedoeld als een fietsstop. Vandaar ook de naam Pullevullerie, een plaats waar fietsers stoppen en hun pullen met drank kunnen vullen. We zetten in onze bar ook in op lokale producten. Zo bieden we kriekenwijn van het Westrozebeekse wijngoed Choupette aan, net als zelfgemaakte Picon, Stadense Waltson Chips en enkele biertjes van de West-Vlaamse brouwerij Vandeghinste. Dit jaar gaan we ook enkele thema-avonden inrichten zoals een paella-avond of een stoofvleesavond. We plannen ook een optreden en een kindernamiddag met grime, schmink en een springkasteel.”

Praktisch

Pullevullerie in de Nijverheidstraat 14 is in juni op vrijdag open van 16 tot 20 uur, op zaterdag van 15 tot 22 uur en op zondag van 14 tot 21 uur. “Omdat we momenteel nog allebei aan het werk zijn, openen we in juni enkel in het weekend de deuren”, aldus Steven. “In juli en augustus zijn we ook buiten het weekend gedurende een aantal dagen open.”

Meer info op de Facebookpagina ‘Pullevullerie’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier