Zomerbar El Parador neemt nieuwe start als ‘Tilte’: “We gaan een flink stapje verder”

Adam Moerman, Effrem Devolder, Camiel Van Bruwaene en Dante Bourgeois zorgen voor een nieuwe wind in de zomerbar van El Parador. © WMe
Redactie KW

De zomerbar van El Parador, die in april 2022 in Tielt voor het eerst opende, krijgt een nieuw elan. De bar heropent op 3, 4 en 5 mei als zomerbar ‘Tilte’, terwijl er met Effrem Devolder, Dante Bourgeois, Camiel Van Bruwaene ook drie nieuwe gezichten achter de toog staan.

Twee zomers op rij werd de bar gerund door Renée en Nicolas Heytens, maar die zijn ondertussen een ander pad ingeslagen. “Dat was de directe aanleiding voor de nieuwe aanpak”, legt vader Jochen Heytens uit. “Enerzijds kunnen we rekenen op Adam (Moerman, de gerant van hotel El Parador – red.), al hebben we er met Efrem, Dante en Camiel ook drie nieuwe krachten bij. Alle drie hebben ze destijds nog gewerkt bij ons in de Shamrock. Ze weten van aanpakken en zagen het meteen zitten om de zomerbar nieuw leven in te blazen.”

Met de nieuwe gezichten wordt ook het concept van de zomerbar flink bijgestuurd. Zo wordt er op een (iets) jonger publiek gemikt, al komen er ook culinaire avonden. “De eerste zomer zat goed, maar de tweede zomer was wat minder, weliswaar ook omwille van het mindere weer”, gaat Jochen verder. “We willen met ‘Tilte’ een nieuwe, frisse start nemen, met een goedgevulde evenementenagenda. Vandaar ook dat we voor een nieuwe naam kozen. We hebben al meermaals samen rond de tafel gezeten en er zijn veel nieuwe ideeën bijgekomen.”

Er zal nagenoeg elke week wat te beleven vallen. “We willen een stapje verder gaan en geven de bar een upgrade. Niet voor niets is onze nieuwe slogan ‘Bar and beyond, for good times in Tielt’. Zo komen er meer dj’s draaien, elke tweede en derde vrijdag is er een after work, er komen nieuwe cocktails en nieuwe ‘bits and bites’ op de kaart. Anderzijds komt ook het grote scherm zeker terug, met het oog op het EK en de Olympische spelen. Ook onze ‘fête des belges’ op 21 juli maakt een comeback.”

Samenwerking met Gilles Pauwels

Opmerkelijk is dat ‘Tilte’ ook samenwerkt met Gilles Pauwels, die dit jaar uitgeroepen werd tot beste viskok van België. Hij zal minstens één donderdag per maand komen koken tussen mei en september. In de gezellige setting van de zomerbar zullen gasten kunnen genieten van gastronomische tapas. Ook met Osar wordt volgens Jochen nagedacht over een samenwerking.

De opening staat gepland op 3, 4 en 5 mei. Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers rekenen op een gratis drankje en een hapje. Meer info over de geplande evenementen is binnenkort terug te vinden op de sociale media. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier