Zomerbar Bar Bâton in de Stokstraat in Geluwe opent op 29 juni

Er kunnen zo’n 50 à 60 mensen op het terras. Bij regen kan ongeveer de helft daarvan binnen zitten. © gf
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Jo Stragier en Eveline Noordijk organiseren deze zomer voor de zesde keer hun zomerbar Bar Bâton in de rurale Stokstraat in Geluwe. Het koppel legt de focus op lokale producten en gezelligheid. “We willen weg van het commerciële pad. De enige standaardproducten die je hier vindt zijn Stella Artois, Omer en Duvel”, aldus Jo.

“We doen weinig tot geen evenementen”, legt Jo Stragier uit. “We willen vooral dat het bij ons gezellig en aangenaam vertoeven is. Dat was de afgelopen jaren onze succesformule. Het zat hier altijd vol, ook tijdens de zomers met meer regen. Never change a winning team.”

Bar Bâton werkt samen met Brouwerij ’t Verzet uit Anzegem. Er worden een achttal bieren van deze brouwerij aangeboden. Daarnaast vind je ook verschillende cocktails, huisgemaakte ijsthee en limonade terug op de kaart. “We willen weg van het commerciële pad. De enige standaardproducten die je hier vindt zijn Stella Artois, Omer en Duvel”, verklaart Jo.

Foodsharing

Hapjes en dessert mogen natuurlijk niet ontbreken. Het principe van foodsharing is daarbij de regel: de Marokkaanse gehaktballetjes zijn bijvoorbeeld ondertussen een begrip geworden in de bar. Dit jaar worden de hapjes uitgebreid: witte pens, halloumi en watermeloenen komen ook op de kaart te staan. Een citroentaartje behoort overigens tot het ruime assortiment aan desserts.

Er kunnen zo’n 50 à 60 mensen op het terras. Bij regen kan ongeveer de helft daarvan binnen zitten, in de ruimte waar Eveline Noordijk in de wintermaanden bloemschikworkshops organiseert.

Bar Bâton is op donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 17 uur en op zondag vanaf 14 uur. Dit gedurende de periode van 29 juni tot 20 augustus. Meer info: www.wervik.be/toerisme/lekkers/pop-up/barbaton

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier