Vicky (46) is de nieuwe uitbater van brasserie De Fargon in Oostkamp: “Ik wil snel openingsuren uitbreiden”

Vicky Verrecas met haar dochter Eliza: “Ik wil ‘Opoe’s gerechten' serveren, als eerbetoon aan mijn papa. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Brasserie De Fargon in Oostkamp, in de Kortrijksestraat 53, heeft een nieuwe eigenaar: Vicky Verrecas. Ze nam de brasserie over van Veerle De Keyser, die iets meer dan 36 jaar de zaak openhield. Ze bouwde de Fargon uit tot een begrip in Oostkamp.

Vicky Verrecas (46) is met de overname van De Fargon aan een nieuwe uitdaging begonnen in haar horecaleven. Ze studeerde Handel, maar haar passie lag al op jonge leeftijd in de horeca. Ze werkte 15 jaar in De Trutselaar in Tillegem. Daarna werkte ze samen met haar ouders in hun vier McDonald’s-vestigingen, waaronder twee in Oostende. “Ondertussen zijn mijn ouders met pensioen. Dat was voor mij een signaal om de vier McDonald’s over te laten, ook uit respect voor mijn ouders. Ik was zelfs van plan om een sabbatjaar te nemen. Maar zover is het niet gekomen”, weet Vicky te vertellen.

Alles snel beklonken

Vicky kwam al 23 jaar als klant naar De Fargon en door haar gesprekken met Veerle wist ze dat die er aan dacht om het wat kalmer aan te doen. “Nadat ik gestopt was met werken, belde ik Veerle en vroeg haar of ze al een idee had van wanneer ze wilde stoppen met De Fargon. Ik kreeg het antwoord: nu. We zijn meteen de praktische kant van de overname beginnen bespreken en in twee maanden tijd was alles beklonken.”

Behalve een nieuwe eigenaar zal er in eerste instantie niet veel veranderen. De Fargon zal De Fargon blijven, zoals de klanten het er gewoon zijn. “Zodra mijn team hier volledig is, ben ik wel van plan om de openingsuren uit te breiden, zeker in het weekend. Ik kan nu ook rekenen op de steun van mijn echtgenoot Luc De Keer (56) en onze dochter Eliza (20). Ik wil ook Opoe’s gerechten serveren, als eerbetoon aan mijn papa. Verder wil ik een mooie verwenkoffie aanbieden, maar ook wafels en appelgebak. In de toekomst wil ik ook een terras achteraan opstellen”, besluit Vicky.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier