Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman met kleindochter Célou © Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.

Veerle, afkomstig uit Leffinge, en Yvan, Oostendenaar van geboorte, bereiden al enkele jaren maaltijden en feestschotels die kunnen afgehaald worden maar die ook aan huis geleverd worden. Omdat op hun vorige locatie in Gistel de keuken te klein werd én omdat ze daar beperkt waren om gasten te ontvangen ging het paar op zoek naar een geschiktere plek, die ze vonden in Ichtegem.

Picknicktafels

Naast de dagelijkse maaltijden die ze 7 dagen op 7 aan huis leveren, bieden ze nu ook de mogelijkheid om te komen genieten van een huisbereide picknick, met zelfgebakken brood en cake en verder voornamelijk streekeigen producten.

Veerle: “We beschikken over twee picknicktafels, telkens voor twee tot acht personen, die opgesteld staan tussen de weide met de pony’s en die met de dwerggeitjes en de zwartsnuitschaapjes. De tamme en kindvriendelijke dieren kunnen tot tegen de afsluiting rond de picknickstek komen, maar zullen je maaltijd zeker niet verstoren.”

“We zijn nu ook bezig met de opbouw van een blokhut, waarvan we een volledige wand kunnen openzetten zodat onze gasten bij minder mooi weer beschut zitten maar toch kunnen genieten van het weidse uitzicht”, vult Yves aan.

Biologische tuin

“Dat biedt ook meer mogelijkheden om ’s avonds mensen te ontvangen. Zo plannen we op zaterdagavond een gastentafel voor twee tot acht mensen.”

Groenten en kruiden (met eetbare bloemen) komen uit de eigen biologische tuin, alle andere producten komen uit de streek en worden dagvers verwerkt. Dat geldt ook voor het brood, de pistolets, cakes… die in huis gebakken worden door Yvan.

Buitenrestaurant Zeer Lekker, Keibergstraat 9, Ichtegem. Info: 0470 60 55 99, www.zeerlekker.be, info@zeerlekker.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier