Schepijs en zelfgebakken hoorntjes bij Parfait in Izegem

Vanessa Geldhof, Johan Geldhof en Ina Libbrecht. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Vanessa Geldhof, Johan Geldhof en Ina Libbrecht. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Chocolaterie Parfait heeft sinds vorig jaar een vaste stek op de Bosmolens. De klanten vinden vlot de weg naar de nieuwbouw, maar vanaf deze week kan je er ook terecht voor een heerlijk bolletje vers schepijs op een krokant gebakken hoorntje. De pop-up ijskar blijft de hele zomer staan.

Johan Geldhof en Carine Dewulf startten in 1985 met Chocolaterie Parfait. Vorig jaar verhuisden ze de zaak naar een gloednieuw pand in de Manegemstraat 6. “Onze verhuizing zorgde voor heel wat meer ruimte en dat was een verademing. We zijn heel tevreden dat we die overstap maakten”, begint Johan Geldhof.

“De verhuizing betekende wel dat we onze jaarlijkse aanwezigheid op de Batjes niet meer kunnen waarmaken. Daar waren we elk jaar steevast van de partij met zelfgedraaid ijs en warme wafels. De verkoop was jaarlijks heel goed. Tijdens dat drukke Batjesweekend moesten wij onze koeltoog constant aanvullen met vers ijs en ook deeg voor de wafels werd af en aan gebracht. Laat dat nu net twee producten zijn die een specifieke temperatuur vereisen. Het is dus voor ons onmogelijk om alles te verhuizen naar de Batjes, dat is gewoon praktisch niet haalbaar.”

Twaalf smaken

Johan berustte daar in eerste instantie in, maar bleef wel malen op een gelegenheid om zijn ijsjes opnieuw te verkopen.

“Het mooie weer dat eindelijk van de partij is, zorgt ervoor dat iedereen snakt om naar buiten te gaan. En dat is voor mij eigenlijk niet anders. Ik draai lange dagen in het atelier en kom zelden in contact met de klanten”, legt Johan uit. “Vandaar dat ik besloot om de ijswagen van onder het stof te halen en hier voor onze zaak te posteren. Op zaterdag 29 mei zetten we de ijstoog buiten en ’s middags verkochten we voor het eerst ijsjes. Het mooie weer zorgde meteen voor een goede verkoop en dat was op zondag niet anders. Een schot in de roos dus!”

Intussen besloten ze om de toog bij goed weer open te doen. “We willen vooral mikken op zonnige weekends, maar een weekdag kan zeker ook wel eens. Enige voorwaarde is het weer natuurlijk.”

Contact met klanten

In de toog liggen telkens een twaalftal smaken en in het atelier hebben we voldoende voorraad om aan te vullen als dat nodig zou blijken.”

Contact met klanten

Niet enkel het ijs is versgedraaid. “We verkopen het ijs op versgebakken hoorntjes en die smaken natuurlijk eens zo lekker. Ik vind het echt belangrijk dat wij onze hoorntjes zelf maken want we zijn tenslotte een patisseriezaak. Als bakker sta ik volledig achter dit product en dat vind ik belangrijk.”

Johan zal proberen om zoveel mogelijk zelf zijn ijs te verkopen. “Ik vind dit de uitgelezen kans om met de klanten in contact te komen en dat is voor mij een grote meerwaarde. Het is leuk om eens een praatje te slaan en de mensen te leren kennen”, benadrukt Johan.

“Ik ben vooral ook heel tevreden dat ik toch nog eens een schepijsje kan scheppen en verkopen, want na die Batjes van 2019 vond ik het lastig dat ik niet wist wanneer ik nog eens een ijsje zou verkopen, dat wrong toch een beetje. Gelukkig vonden we deze oplossing. Iedereen is welkom om te komen proeven.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier