Roy Vanroosbeke is nieuwe zaakvoerder van An Toafel in Ingelmunster: “Focus op lekkere dagschotel”

Roy Vanroosbeke krijgt de kookpot overhandigd van Veronique Goethals. Zij gaat samen met haar man Marino Beke straks een zaak openen in Houthave. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vanaf woensdag 1 maart is Roy Vanroosbeke de nieuwe zaakvoerder van An Toafel in Ingelmunster. Hij heeft de zaak in de Izegemstraat overgenomen van Marino en Veronique Beke-Goethals, die op 1 april aan een nieuw avontuur beginnen in Travalie in Houtave (Zuienkerke). “Het concept blijft hetzelfde, met het accent op dagelijkse smakelijke schotels”, zegt Roy.

“Ik heb in het VTI in Harelbeke, Waregem en Kortrijk gezeten en mijn diploma van timmerman behaald. Dan ben ik ruim tien jaar dakwerker geweest, bij de firma Bataille in Hulste. Twee keer heb ik een zwaar ongeval gehad, met onder andere een breuk aan mijn rug”, vertelt Roy (34), die in Zwevegem woont. “Na mijn revalidatie ging ik op zoek naar ander werk, dat minder belastend was voor mijn rug. Op een dag zaten mijn vrouw en ik te eten in De Vlasblomme in Kortrijk. Ik vroeg aan de zaakvoerder of hij niet iemand nodig had, en in 2015 ben ik daar begonnen – helemaal onderaan op de ladder, maar één jaar later was ik er al chef-kok.”

“Toen kwam de coronaperiode, was er voor mij geen werk meer in de horeca en begon ik weer te werken als bouwvakker. Vorige zomer leerde ik dan, via elektricien Frank Vernou uit Ingelmunster, toevallig Veronique en Marino van An Toafel kennen. Ze vertelden over hun zaak die ze zouden overlaten. Ik zag dat wel zitten – ik wilde weer in de horeca aan de slag, maar voor mezelf, niet meer voor een baas. Die kans kwam nu dus voorbij. Na enkele gesprekken besloot ik de stap te zetten.”

Toppers

Marino en Veronique werkten met z’n tweeën in An Toafel, Roy gaat het alleen proberen, soms bijgestaan door een flexi-jobber.

“Het is een serieuze uitdaging, maar ik begin niet vanaf nul. Ik heb al de basis. Nu werk ik mee met Veronique en Marino. Ik heb al veel bijgeleerd, maar op een andere manier dan wat ik in het restaurant gewoon was. Het concept van de zaak blijft hetzelfde, met het accent op dagelijkse smakelijke schotels. In de toekomst wil ik wel wat andere gerechten lanceren – bijvoorbeeld een mixed grill in de zomer – maar dat is dus voor later. Eerst focussen we ons op de bestaande én bekende gerechten, zoals de toppers karnemelkstampers, hutsepot, enzovoort.”

“Of ik met stress zit? Ik heb meer stress om met de pers te spreken dan om als zelfstandige An Toafel te runnen. Echt waar”, bekent Roy met een lach. “Ik ben het gewoon om te koken. Of dat nu voor een werkgever is of voor mezelf: het blijft koken, hé.”

Charmes en warmte

Roy zal niets veranderen aan An Toafel, binnen noch buiten. “De zaak blijf ik in haar authentieke staat behouden – ze heeft haar charmes en straalt warmte uit. Je kan hier ook ter plaatse eten, maar dat ga ik niet promoten. Ik wil niet het etiket van restaurant krijgen, want dat is het niet. Ik ga mij focussen op de huidige cliënteel en op de winkel die er is. Of ik Ingelmunster ken? Vroeger zat ik hier wel eens op café”, lacht Roy. “Ik zal me wel vlug integreren.”

De openingsuren blijven dezelfde: dinsdag van 11 tot 14.30 uur, woens-, donder- en vrijdag van 8.30 tot 18 uur, zaterdag van 8.30 tot 14 uur. Dicht op zondag en maandag. Info of bestellingen via 0476 86 66 35.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier