Restaurant ’t Hoeveke in Westende, bekend van de gsm-kluisjes, staat te koop
Mike Willems (45) houdt na zestien jaar op met zijn bekende restaurant ’t Hoeveke in Westende. Willems is de man die in 2018 de nationale pers haalde met zijn kluisjes om je gsm daarin te stoppen tijdens het eten. “Als zelfstandige is het er niet gemakkelijker op geworden”, zegt Mike. Zijn restaurant staat nu te koop.
In april 2009 nam Mike Willems restaurant ’t Hoeveke in de Steenstraat in Westende, deelgemeente van Middelkerke, over. Onder zijn vleugels groeide het restaurant uit tot een waar begrip in de ruime regio. Meermaals haalde Mike de pers met zijn restaurant door zijn ideeën.
Zo kwam hij in 2018 met het idee op de proppen om een gratis fles wijn te schenken aan wie zijn gsm achterliet in een kluisje tijdens het eten. Hij haalde de nationale pers en het idee werd door heel veel van zijn klanten gesmaakt. “Het bleek voor velen een uitdaging, maar ik ben geschrokken hoeveel mensen effectief hun gsm in zo’n kluisje stopten”, zegt Mike.
Nieuw concept na coronacrisis
Net als alle andere horeca-uitbaters kreeg ook Mike zware klappen tijdens de coronacrisis. “We zijn onszelf op verschillende manieren moeten gaan heruitvinden”, herinnert Mike zich. “We zorgden voor gerechten die meegenomen konden worden naar huis, maar toen we mochten heropenen, lanceerden we een volledig nieuw concept.”
En dat concept werd een groot succes. Samen met zijn bekende tweelingbroer Mario dj DiMaro Willems, lanceerde hij Festival op het bord. “Op dat moment lag ook het hele systeem rond danstenten en optredens plat”, duidt Mike.
“Mijn broer zat zonder werk en ook wij moesten op zoek naar oplossingen. Zo kwamen we op het idee om een concept te lanceren waarbij klanten tijdens het eten konden genieten van het kruim uit de dj-wereld waaronder mijn eigen broer. Naast DiMaro kwamen onder anderen Pat Krimson, Robert Abigail, Lennert Wolfs, Lester Williams, en enkele Oostendse dj’s zoals Greg Dela, langs. De edities waren telkens volledig uitverkocht.”
“Ik hoop nu dat er een gemotiveerd iemand op de proppen komt die mijn droom van toen verder wil zetten” – Mike Willems
Met pijn in het hart heeft Mike nu beslist om zijn restaurant stop te zetten. “Het staat te koop, na zestien jaar”, zegt hij. “Ik zeg de horeca echter geen vaarwel, want de horeca is mijn leven. Als zelfstandige is het alleen heel moeilijk geworden. Het sop is de kolen niet meer waard, wat niet wil zeggen dat het restaurant niet meer draait. Alleen krijg je er naast het vele werk ook alle andere kopzorgen bij en dat wil ik niet meer.”
“Toen ik het overnam ik 2009 stond het restaurant leeg. Ik heb er opnieuw iets van gemaakt. Iedereen in de regio kent ondertussen ’t Hoeveke. Ik blik dan ook tevreden terug op mijn carrière hier. Ik ben heel veel mensen dankbaar die rechtstreeks en onrechtstreeks meegeholpen hebben aan het slagen van ’t Hoeveke: personeel, maar ook de vele klanten, waaronder heel wat van mijn vrienden.”
“’t Hoeveke was de plaats waar mijn kinderen en die van mijn broer zijn opgegroeid. Het was de plaats waar we elkaar zagen, net als voor de rest van de familie. Natuurlijk gaan we dit missen. Maar het wordt tijd om prioriteiten te stellen in het leven. Ik hoop nu dat er een gemotiveerd iemand op de proppen komt die mijn droom van toen verder wil zetten”, besluit Mike.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier