Restaurant Mémoire geopend bij hotel De Tuilerieën: “De rust en de luxe van het hotel willen we doortrekken”

General manager Kristof Vandenheede, samen met chef-kok Wouter Van Tichelen. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In hotel De Tuilerieën in Brugge opende deze week het nieuwe restaurant Mémoire de deuren.

De overgrote meerderheid van de hotels in Brugge biedt enkel een ontbijt aan. “Wij gaan toch de uitdaging aan omdat we de luxe, de rust en de ontspanning waarvoor ons hotel bekend staat, ook willen doortrekken in een restaurantbeleving. Als mensen bij ons komen eten, hebben ze ook meer de tijd om eens te genieten van het toch wel mooie historische pand. Mensen vinden vaak geen rust als ze gaan eten in de nogal drukke restaurants in de stad”, aldus Kristof Vandenheede, general manager van De Tuilerieën, het luxueuze viersterrenhotel langs de De Dijver dat ooit nog eigendom was van wijlen casinobaas Luc Ramant

Vernieuwd stuk

“We hebben in januari al een renovatie uitgevoerd in het hotel en het restaurant bevindt zich in een vernieuwd stuk, waar vroeger een salon zat. Er zijn een dertigtal plaatsen en elke avond, met uitzondering van zondag en maandag, kan er ‘s avonds gedineerd worden. Gasten kunnen kiezen uit een uitgebreid keuzemenu, maar kunnen ook steeds à la carte bestellen.”

“In de keuken gebruiken we alles wat de natuur ons schenkt” – Kristof Vandenheede, general manager

“In onze keuken werken we uitsluitend met de meest lokale en verse ingrediënten. Onze leveranciers respecteren de cyclus van de seizoenen en de natuur en leveren voedzame en smaakvolle ingrediënten van topkwaliteit. In onze keuken laten we niets verloren gaan en gebruiken we alles wat de natuur ons schenkt. We streven naar een gastronomie van vandaag, met de smaak en herinnering van vroeger, maar met een blik op de toekomst.”

Michelinster

De chef in de keuken is Wouter Van Tichelen, een veertiger die toch al wel mooie adelbrieven in de gastronomie kan voorleggen. “Wouter heeft onder meer gewerkt in het restaurant bij het gerenommeerde hotel Botanique in Antwerpen en hij was chef-kok in restaurant Glass, ook in Antwerpen, toen het een Michelinster kreeg”, vertelt Kristof Vandenheede. “Dus ja, we zijn ook wel ambitieus met het restaurant. Ik ben ervan overtuigd dat Wouter graag opnieuw een ster zou binnenhalen.”

Info: www.hoteltuilerieen.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier