Oostendse horeca kijkt reikhalzend uit naar mooie zomer na kwakkelweer: “Juni is een pijnlijke maand voor ons”

De Oostendse horeca is klaar voor komende zomer. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Van mooi weer is voorlopig nog geen sprake, maar daar komt, als we de weerman mogen geloven, binnenkort verandering in. De Oostendse horeca is dan ook klaar voor komende zomer. Ondertussen kregen de organisatoren van Ostend Beach Festival de ‘Gouden Zandkorrel’ toegekend. “Ze dragen met hun festival bij aan het verblijfstoerisme aan de kust”, zegt Bart Boelens van Horeca-Middenkust.

Momenteel regent het nog pijpenstelen, maar vanaf komend weekend begint het weerbeeld stilaan te veranderen en kan er hoopvol uitgekeken worden naar de zomer. Dat doen ze ook in Oostende, vooral in horecamiddens dan. “Juni is voor de horeca aan de kust letterlijk in het water gevallen”, zegt Boelens. “We zijn net voorbij halverwege, maar goedmaken kunnen we dit niet meer, zelfs niet bij mooi weer. Dit is een pijnlijke maand voor de lokale horeca. Maar we kijken ondertussen reikhalzend uit naar een mooie zomer.”

Tal van events

In juni geeft de Oostendse horeca traditioneel de aftrap van het zomerseizoen. Dat deden ze dinsdag. “Het eerste evenement vindt komend weekend plaats met Ostendaise – North Sea Food Fest, waarbij 24 Oostendse restaurants hun kunsten tonen met het beste wat de Noordzee te bieden heeft. En dat is pas het begin. Er is een divers aanbod van evenementen met onder andere Summerlove en Ostend Beach, Theater aan Zee, de Paulusfeesten, W-festival, enzovoort. Ook Kursaal Oostende heeft heel wat optredens in petto. En de Oostendse horeca bloeit als nooit tevoren met enkele nieuwe en vernieuwde zaken en dan hebben we de Oostendse beachbars nog niet genoemd. Komt daarbij dat C-Hotels een grote impact heeft op de hotelsector”, aldus Boelens.

‘Gouden Zandkorrel’ voor Ostend Beach

Elk jaar wordt de ‘Gouden Zandkorrel’ uitgereikt en die ging dit jaar naar Ostend Beach. Organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens namen hun trofee in ontvangst. “We eren diegenen die een sterke impuls geven aan het toerisme in de regio en dat doen Jan en Kevin met Ostend Beach zeker”, besluit Boelens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier