Olivier en Jennifer baten samen bistro Olea uit: “Het warme gevoel binnenbrengen in Kemmel”

Die nieuwe zaak Olea wordt uitgebaat door Olivier en Jennifer. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Eerder dit jaar, in april, opende Jennifer Felix haar schoonheidssalon JL Beauty in de woning van haar ouders gelegen aan de Dries 2 in Kemmel. In de aanpalende garage is er voortaan ook bistro Olea. Jennifer zelf en haar broer Olivier baten de zaak uit. “We kozen voor de Latijnse naam van olijfboom om zo dat warme gevoel in Kemmel binnen te brengen.”

Het gezin Felix verbleef tot enkele jaren terug in het Braziliaanse Boa Vista. “Mijn ouders hadden daar verschillende restaurants. Ze kwamen dan uiteindelijk naar Kemmel om mee te helpen in het Casino, lange tijd de zaak van mijn nonkel Philippe.” Samen met zijn zus treedt Olivier nu in de voetsporen van zijn vader en nonkel.

Braziliaanse drankje

In Olea serveren broer en zus naast koffies en thees ook lokale wijnen en tapas. “We laten niet na om ook een Brazilaans populair drankje aan te bieden. De acai is de vrucht van de pinapalm en de bessen worden verwerkt in een smoothie of met andere vruchtensappen.”

Zowel Olivier als Jennifer baten Olea uit in bijberoep. Olivier is binnenhuisarchitect en vindt overdag de tijd om in de zaak te staan. “In de avonduren werk in dan mijn plannen voor de klanten uit.”

Miss Grand International

Jennifer heeft een schoonheidssalon en doet aan modellenwerk. Nadat ze in 2021 verkozen werd tot Miss Publliek tijdens de Miss België verkiezing werd ze deze zomer verkozen tot Miss Grand Belgium. In oktober vertegenwoordigt ze ons land op Miss Grand International. Dan reist ze af naar Thailand een Cambodja.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier