“Nog steeds die warme sfeer”: brasserie De Statie op Stationsplein in Deerlijk wordt aperobar

Yung-Ping Lu, Lara Lu en Douglas Berckmoes runnen vanaf woensdag 8 mei aperobar De Statie. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Steven Vansteenkiste en Leen Steeland tapten onlangs hun laatste pintjes in brasserie De Statie in Deerlijk. De zaak wordt vanaf woensdag 8 mei gerund door Yung-Ping Lu, Lara Lu en Douglas Berckmoes. De brasserie wordt een aperobar, maar het concept blijft grotendeels ongewijzigd.

Steven en Leen zijn gekende figuren in het Deerlijkse horecaleven. Beiden kennen het klappen van de zweep, want ze runden vroeger al eethuis a’petit en het (toenmalige) pop-upcafé Oud Gemeentehuis in het centrum van Deerlijk. Begin 2020 startten ze in De Statie en ze bouwden de zaak uit tot een geliefde pleisterplaats. Maar nu is het voor hen tijd voor een nieuw verhaal.

Na Myriam Vanhoutte en Steven en Leen is De Statie met Yung-Ping Lu, Lara Lu en Douglas Berckmoes aan de derde uitbaters toe. De Statie is ondergebracht in het oude stationsgebouw, een unieke locatie. Het pand dateert van 1892, ging op 3 juni 1984 dicht als stationsgebouw, is eigendom van het nabijgelegen recyclagebedrijf Casier Recycling en onderging ruim tien jaar geleden een ingrijpende metamorfose. De inrichting oogt bijzonder stijlvol.

“Het concept willen we grotendeels behouden en hier en daar wat nieuwe accenten leggen”

“Een heel mooie zaak, dat mag je wel zeggen”, stelt Lara Lu (28). Zij draait er al geruime tijd mee als flexijobber en is samen met haar vader Yung-Ping Lu en haar vriend Douglas Berckmoes de nieuwe uitbater. “Steven en Leen hebben hier, ondanks corona, een heel toffe zaak uitgebouwd en wij willen dit project graag verder zetten. Het is geenszins onze bedoeling om het geweer compleet van schouder te veranderen. Het concept willen we grotendeels behouden en hier en daar wat nieuwe accenten leggen.”

Geen brasserie meer

“We willen de warme en gezellige sfeer behouden die De Statie zo geliefd heeft gemaakt. De naam ‘brasserie’ verdwijnt, wij kiezen voor ‘aperobar De Statie’. Een zaak waar iedereen van harte welkom is om te komen genieten van lekkere drankjes, smakelijke hapjes, nieuwe sharing gerechten en goed gezelschap. De eetkaart is gevoelig uitgebreid en papa, die kok is van opleiding, zal zich over de keuken ontfermen. We zien het helemaal zitten. Ons zonnige zomerterras is een extra troef. We zijn er helemaal klaar voor en gaan er met volle goesting tegenaan.”

Aperobar De Statie is open op woensdag en donderdag vanaf 16 tot middernacht, op vrijdag en zaterdag van 16 tot 1 uur en op zondag van 10.30 uur tot middernacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier