Nieuwe uitbaters brengen frisse wind in bistro Carlton: “Mensen zullen hier hele dag door iets kunnen eten”

Burgemeester Jean-Marie Dedecker opent de vernieuwde Carlton van Isabel (links) en Dave (rechts). © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Westende-Bad heeft er een nieuwe parel bij in de vorm van de Carlton en de gezichten achter deze frisse start zijn Dave Van Wesemael (51) en Isabel da Silva (47). Na 17 jaar ervaring in het runnen van een cocktailbar hebben Dave en Isabel hun krachten gebundeld om een geheel nieuwe culinaire ervaring aan te bieden op de hoek van de Arendlaan en de Distellaan.

“Oorspronkelijk ben ik niet van hier”, zegt Dave. “Maar ik baat hier toch al 17 jaar cocktailbar Cliché uit. Momenteel ben ik daar ook nog. Maar die wordt binnen dit en een jaar afgebroken. Dus we waren wel op zoek naar een nieuwe locatie.”

Een verhuis naar de Zeedijk bleek geen optie te zijn. Dave licht toe: “Nee, de Zeedijk in de winter… Er zijn hier veel oudere mensen. En in de winter durven die de dijk niet op. Of er is te veel wind of het regent te hard. Als je in een zijstraat zit, kun je in de winter ook nog open blijven. Als je op de Zeedijk zit, dan kun je beter in de winter dicht blijven.”

Veranderingen

Bij het betreden van bistro Carlton valt meteen op dat er aanzienlijke veranderingen hebben plaatsgevonden. “Ja, we hebben een hele grote opkuis gedaan”, vertelt Dave. “Het interieur een beetje aangepakt, een beetje opgesmukt en opnieuw aangekleed. Het was nodig.”

Carlton is meer dan zomaar een eetgelegenheid; het is een combinatie van theesalon, brasserie en restaurant. “De bedoeling is dat de mensen de hele dag iets kunnen eten”, legt Dave uit. “Zowel een tapas, een pannenkoek of een wafel. Maar evengoed een entrecote of een huisgemaakte vol-au-vent.”

Om deze culinaire visie te realiseren, wordt er achter de schermen druk gewerkt. “Ja, uiteraard. Met drie tot vier mensen, dagelijks”, beaamt Dave.

“De bedoeling is dat de mensen de hele dag iets kunnen eten”

Dave en Isabel hebben elkaar leren kennen in een andere horecagelegenheid. “Ik kom van Brussel, ik ben Portugese”, zegt Isabel. “En ik kwam hier wonen. We hebben elkaar leren kennen in de Cliché. Ik dronk er een mojito en van het een kwam het ander. En voilà, dat is al 13 jaar.”

Terwijl Dave geen formele hotelschoolopleiding heeft gevolgd, is hij al van jongs af aan betrokken geweest bij de horeca en het bijbehorende nachtleven. “Ik heb 16 jaar voor discotheek Carré gewerkt. En daarna restaurant, café, restaurant. Dus ik ken het ondertussen wel.”

Betaalbaar menu

Met een dagschotel die soep, het hoofdgerecht en koffie omvat voor 19,50 euro, biedt Carlton dagelijks een betaalbaar menu aan. De zaak is gesloten op maandag en dinsdag. De lovende kritieken sinds de opening voorspellen een rooskleurige toekomst. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier