De nieuwe binnenspeeltuin Ballorig opende zopas de deuren in Harelbeke: een speelpaleis voor kinderen vanaf 1 tot 12 jaar. “We denken dat het een goede aanvulling is voor de stad”, zegt algemeen directeur Jeroen Horbach. Burgemeester Alain Top opende Ballorig officieel.
Rennen, klimmen, springen op trampolines of springkussens, glijden langs rails, spelen, kruipen door tunnels of bouwen: het kan vanaf nu allemaal in speelpaleis Ballorig aan de Gentsesteenweg 106 in Harelbeke. Het is naast de 48 vestigingen in Nederland en Duitsland de zesde in België. De nieuwe locatie is 2.000 m² groot en werd ontdekt via prospectie.
Veiligheid eerst
“We zoeken altijd eerst een ruimte want we willen de juiste locatie die groot genoeg is en goed gelegen. We bekijken wat we met de ruimte kunnen doen, wie de kinderen zijn, wat ze willen en hoe we ze kunnen aantrekken. Het concept hoe we de binnenspeeltuinen invullen verschilt van locatie tot locatie”, duidt algemeen directeur Jeroen Horbach.
“We houden er ook altijd rekening mee dat het veilig moet zijn en ruim opgezet waardoor je voldoende afstand kunt houden en je veilig kunt spelen. Ook de ouders en/of begeleiders kunnen deelnemen aan de spelen en spelletjes.”
Bij Ballorig kunnen kinderen spelen en sporten in een veilige omgeving, omringd door leeftijdsgenootjes. “Vrijwel niets is geautomatiseerd zodat de creativiteit van je kind optimaal gestimuleerd wordt. Sommige attracties zijn zo opgevat dat ze de motoriek bevorderen op iets moeilijker toestellen en sociale vaardigheden aanleren waar de kinderen bijvoorbeeld samen kunnen ravotten”, vertelt Léanna Trotta als operationeel manager Pretland België.
Informatieborden
“Bij ons vind je bij ieder speel- en sporttoestel een groot informatiebord waarop staat uitgelegd hoe dit onderdeel de motorische ontwikkeling van jouw kind bevordert.” Maurine Trotta zal de zaak runnen samen met ongeveer 15 à 20 medewerkers.
“De spelen en spelletjes staan opgesteld langs de buitenkanten van de zaal. In het midden is er ruimte om te verpozen met een drankje of hapje: een ontmoetingsplek. Die ruimte is zo opgezet dat de ouders of begeleiders uit gelijk welke hoek de kinderen kunnen zien”, aldus Maurine.
Mascotte
“Ook onze mascotte CHAT/Ohid houdt een oogje in het zeil en zorgt voor begeleiding en animatie. Er is ook speelruimte voor kleuters en peuters waar mama en papa kunnen meespelen. Verder kunnen hier ook schoolreisjes opgevangen worden of groepen die een dagje speelplezier willen.”
(PVH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier