Nieuw restaurant Zevensterre geopend op domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis: “Klassiekers en verfijnde gerechten”

Chef Marc Nevejans (foto) bundelt de krachten met ondernemer Luc Beke. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op het domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis, vooral bekend als manege maar ook voor de Merula-wijngaard, openden ondernemer Luc Beke en chef Marc Nevejans de deuren van restaurant Zevensterre. “Je bent hier aan het goede adres voor klassiekers als asperges maar ook voor een verfijnd visgerecht”, zegt de chef.

Sinds ondernemer Luc Beke enkele jaren terug De Blauwe Zaal aankocht, kende de site een indrukwekkende uitbreiding en modernisering. De manege werd een ‘hippisch centrum’ met gloednieuwe stallingen en bijhorende infrastructuur, er werd een wijngaard met degustatieruimte- en winkel voor de Mérula-wijnen aangelegd en voor het tweede jaar op rij is De Blauwe Zaal het epicentrum van de Amare-kunstroute tussen Brugge en Damme. En daar komt nu dus ook nog een volwaardig restaurant bij: Zevensterre.

“Via via kwam ik in contact met Luc Beke en hij vroeg me om het restaurant bij De Blauwe Zaal te runnen”

Luc Beke is opnieuw de bezieler en bedacht het concept voor dit gastronomisch project. Hij trok chef Marc Nevejans, afkomstig uit het Gentse, aan het project gastronomisch in het gareel te houden en gaf hem de opdracht om de kaart te trekken van een duurzame, seizoensgebonden menukaart. “Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de hotelschool in Gent en mag wel zeggen dat ik de stiel echt leerde bij Auberge du Pêcheur in Sint-Martens Latem. Van 1999 tot 2019 runde ik mijn eigen zaak, namelijk Au Bain Marie, langs de Leie in Deinze”, stelt chef Marc zichzelf voor. “Daarna ben ik vijf jaar uit de horeca weg geweest. Ik volgde toen ook een opleiding tot vastgoedmakelaar maar dat bleek toch niet echt mijn ding. Via via kwam ik in contact met Luc Beke en hij vroeg me om het restaurant bij De Blauwe Zaal te runnen. Die kans om met een mooi project terug in de horeca te stappen heb ik niet laten schieten.”

‘Bistronomie’

Om de stijl van de gerechten op de kaart te omschrijven, gebruikt de chef de term ‘bistronomie’, een samentrekking dus van bistro en gastronomie. “Je vindt hier klassiekers zoals garnaalkroketten, filet pur en asperges op Vlaamse wijze. Maar ook voor een verfijnd visgerecht als kabeljauw of zeebaars ben je aan het juiste adres”, klinkt het. Onder leiding van wijnbouwer Marino Moeraert werden duizenden druivenranken op het domein geplaatst.

Info: zevensterre-restaurant.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier