Pepijn (29) en Loïc (28) openen met ‘Ensuite’ huiskamerrestaurant in Bellegem: “Een plek waar mensen zich thuis voelen in een gezellige sfeer”

Pepijn Neyrinck en Loïc Vandaele leggen de laatste hand aan de inrichting van Ensuite © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op woensdag 6 november opent het restaurant Ensuite de deuren in Bellegem, in het gewezen pand van het gastronomische restaurant Le CouCou en Bistro Saint-Omer aan de Roodhuisweg. Pepijn Neyrinck (29) en Loïc Vandaele (28) streven ernaar om hun gasten in dezelfde gastvrijheid en warmte te ontvangen als bij hen thuis.

De naam ‘Ensuite’ verwijst naar een voorkamer in een herenhuis, een ruimte waar je gasten ontvangt. “Dit concept vertalen we naar ons restaurant. Het ligt letterlijk in het verlengde van onze woonkamer én het wordt een plek waar mensen zich thuis voelen in een gezellige sfeer”, legt Pepijn uit.

De inrichting van Ensuite sluit naadloos aan bij dit idee. Bij binnenkomst worden gasten begroet door warme terracottakleuren en een bar waar flessen mooi uitgestald staan. De eetzaal zelf is rustiger met neutrale tinten, een parketvloer en een wijnkast. Het geheel wordt binnenkort nog aangekleed met gordijnen om de huiselijke sfeer compleet te maken.

“Ensuite biedt plaats aan 27 gasten, waardoor het restaurant een intieme sfeer behoudt. Reserveren is aanbevolen gezien de beperkte capaciteit en omdat we enkel met verse producten werken. De kaart is toegankelijk: goed eten, maar geen fine dining. We serveren klassieke gerechten en seizoensgebonden suggesties die om de zes à acht weken veranderen, met dat tikkeltje meer”, zegt Loïc.

“De frietjes zullen altijd handgesneden zijn en de mayonaise huisgemaakt. Ook alle desserts maak ik zelf” – Pepijn

“Denk aan gerechten zoals wilde eendenborst, karnemelkstampers en oma’s gehaktballetjes, maar dan op een hoger niveau getild. De frietjes zullen altijd handgesneden zijn en de mayonaise huisgemaakt. Ook alle desserts maak ik zelf. Iedereen is fan van mijn witte chocolade met clementines en basilicumijs”, vult kok Pepijn aan, die met zijn opleiding over allergenen en zwangerschappen ook steeds een alternatief kan aanbieden. “Ik werk graag op maat van de klant.”

Ensuite zal open zijn op woensdag- en zaterdagavond, donderdag en vrijdag zowel ‘s middags als ‘s avonds, en op zondagmiddag. Voor het volledige menu en reserveringen kan je terecht op de website www.ensuite-restaurant.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier