Nachtraafbrouwer Lieven (54) presenteert alcoholvrij bier AdOnis: “Mét volle smaak”

Schepen Martin Obin klinkt op de komst van het nieuwe bier met brouwer Lieven Onraedt. © Annie Callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Amberkleurig, volle smaak van hoppe die voor een fijne nasmaak zorgt én alcoholvrij: dat is AdOnis, het nieuwe degustatiebier van Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt (54) uit Diksmuide. Zes jaar geleden zette Lieven Onraedt de eerste stappen in de brouwwereld, intussen kan hij bogen op een tiental degustatiebieren die goed in de smaak vallen.

“Waar ik vroeger vond dat bier zonder alcohol klonk als vloeken in de kerk, ben ik nu mee geëvolueerd en kan ik vandaag het eerste Diksmuidse alcoholvrij bier voorstellen”, klinkt het bij de Nachtraafbrouwer. “De evolutie in het bierverbruik in België is een eerste reden waarom ik mij tot het brouwen van een alcoholvrij bier liet verleiden. Een tweede reden is dat Nachtraaf staat voor degustatiebieren en daar wringt het schoentje. Waar bij ons de focus op volle smaakbeleving ligt, durft het bij alcoholvrije bieren wel eens misgaan. De volle smaakbeleving is er vaak niet en schuim is vaak onvoldoende aanwezig. We denken er nu wél in geslaagd te zijn om een recept met typische karaktertrekken en volle smaak van een degustatiebier te realiseren. Niet alleen ziet het eruit als bier, het smaakt naar bier, heeft een schuimkraag om u tegen te zeggen en is toch alcoholvrij.”

Knipoog naar BOB-campagne

Hoe kwamen ze op de naam? “De naam verwijst naar Adonis, de god uit de Griekse en Fenicische mythologie. Het is een god die onsterfelijk is en telkens weer herrijst. Daarnaast is voor het etiket gekozen voor een blauwe achtergrond met gele letters waarbij met een knipoog verwezen wordt naar de BOB-campagne. De O in AdOnis verwijst dan weer naar het alcoholvrije van het bier”, legt Lieven uit. “Adonis is met zijn 0,4% een alcoholvrij bier. Bier is een levend product met fermentatie, het aanmaken van een uiterst kleine hoeveelheid alcohol is daardoor gangbaar, zoals ook rijp fruit een percentage alcohol kan bevatten. Wettelijk kunnen in België alle bieren met een percentage onder 0,5 % zich alcoholvrij noemen. Nachtraaf AdOnis is als eerste verkrijgbaar in de Tennisbar SweetSpot in Diksmuide, zal verkrijgbaar zijn op diverse evenementen en festiviteiten, bij de bekende Nachtraafverkooppunten en horecazaken.”

Voor meer info: surf naar www.nachtraafbier.be en kijk op socialemediakanalen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier