Met Café Croissant komt er dankzij Brunchbar een pop-up croissanterie in Kortrijk: “Ik ben een hypehopper”

Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Joline Soete (35), foodblogger en zaakvoerder van de succesvolle Brunchbar, lanceert opnieuw een uniek concept in onze stad. Sandwicherie Kortrijk aan de Steenpoort moet noodgedwongen eventjes sluiten, maar tot zaakvoerder Guy Deswarte helemaal hersteld is, zal in dat pand de pop-up croissanterie Café Croissant plaatsvinden. “Het concept is heel eenvoudig: takeaway croissantjes (en koffietjes) in allerlei verschillende smaken en kleuren.”

“Waarom een pop-up croissanterie? Why not? Ik had weer goesting in iets nieuws”, glimlacht Joline. De aanleiding was een hype op TikTok en de mogelijkheid om het pand van Sandwicherie Kortrijk tijdelijk over te nemen. “Ik was al langer bezig met de croissanttrend, maar mensen komen naar Brunchbar om op het gemak hun menu te eten. De hele tijd heen en weer geloop om croissants af te halen, was niet ideaal.”

Win-winsituatie

“Toen ik hoorde van het motorongeluk van Guy Deswarte, de zaakvoerder van Sandwicherie Kortrijk die jammer genoeg zijn been zwaar geblesseerd heeft, dacht ik dat een pop-up concept wel een win-winsituatie kon zijn. De huur blijft betaald en de croissanterie ligt niet ver in het verlengde van de Voorstraat.”

Joline vloog er direct in, met het nodige enthousiasme van de Kortrijkzanen, en opent donderdag 3 oktober Café Croissant. “Koffie en croissants to go zijn echt een trend, zeker in grootsteden als Parijs, Gent en Antwerpen. In het aanbod heb ik een tiental verschillende zoete en hartige croissants. Ze worden allemaal opgevuld met verschillende smaken.”

De Dubai en Tiramisu croissant
De Dubai en Tiramisu croissant © MD

“Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Crookie’ met American cookie deeg in en op de croissant, maar ook met Brownie bliss, Tiramisu of Pink framboise. Een absolute schot in de roos is die met de ‘Dubai’-chocoladereep: pistachecrème met knafeh in de croissant en zachte melkchocolade erop.”

Ook hartige croissants

Naast de zoete alternatieven, kan je ook kiezen voor hartige croissants met Parmezaanse kaas, Italiaanse ham en truffel (warm geserveerd), de gerookte zalm met guacamole en cress, of de ‘Croissausage’, een worstenbroodje met Bicky saus. De prijzen variëren tussen 4,50 en 7 euro. Je kan de croissants meenemen of ter plaatse opeten. Elke week verrast Joline ook met een nieuwe suggestie.

“Ik speel graag in op de trends. Ik ben een hypehopper en vind het leuk om die uit te testen. Als Café Croissant succesvol blijkt, dan ga ik het zeker verderzetten. Misschien in een groter pand dan Brunchbar met de winkel vooraan. Maar dat is nog toekomstmuziek.”

Café Croissant zal voorlopig open zijn van 10 tot 17 uur, gesloten op dinsdag. Volg cafecroissant_popup op Instagram voor meer updates.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier