Machteld (33) en Kevin (35) nemen café The Corner in Ieper over: “Onze eerste horecazaak samen”

Machteld en Kevin achter de toog in hun café. Het koppel is klaar voor hun eerste horeca-avontuur samen. © TP
Redactie KW

Koppels die samen hun eerste horeca-avontuur starten, ze bestaan nog. In Ieper nemen Machteld Mahieu (33) en Kevin Queldry (35) café The Corner over. “Het is een leuke stiel.”

Café The Corner ligt op de hoek van de Fochlaan en Grachtstraat in de Ieperse stationsbuurt. Jarenlang werd de kroeg uitgebaat door Andy Decrock, tot hij verhuisde naar thuisstad Poperinge waar hij Bistro De Stadsschaal overnam. Voortaan staat het Iepers koppel Machteld Mahieu (33) en Kevin Queldry (35) achter de toog van The Corner.

“Andy Decrock is een klant van mijn kuisbedrijf Q-Wash en ik was al lange tijd vragende partij om deze zaak over te nemen”, vertelt Kevin. Het is de eerste eigen horecazaak van het koppel. “We hielpen wel eens bij mijn zus in café De Zwarte Leeuw aan de Leet, dus we weten wel wat het werk inhoudt”, zegt Machteld, die het vaakst achter de tapkranen zal staan. “Het is een leuke stiel, ik zie het zitten.”

Gezellige cafébazin

Het karakter van The Corner blijft behouden. “We hebben wat schilder- en opfriswerken uitgevoerd, maar het concept blijft hetzelfde”, aldus Kevin. “De stamgasten krijgen een gezellige en sociale cafébazin, en kunnen zich amuseren met darts en tafelvoetbal. We zullen ook voetbalmatchen live uitzenden. Het is dus een typisch café, maar wel het enige in z’n soort in de Fochlaan. Wat verderop ligt jeugdontmoetingscentrum JOC. Dat is een jongerencafé, terwijl wij mikken op een ouder cliënteel. We zullen plaatjes draaien van de jaren 1970 tot het begin van de jaren 2000.”

Na een korte sluitingsperiode heropent de kroeg op 1 oktober. “Uitzonderlijk op een dinsdag, want dat wordt normaal onze wekelijkse sluitingsdag”, stelt Kevin. “Elke andere dag zijn we normaal open van 9 tot 21 uur. Op vrijdag en zaterdag blijven we langer open, afhankelijk van het aantal klanten en de ambiance. Nu vrijdag houden we een speciaal openingsfeest. Wees welkom.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier