Koen (62) zoekt overnemer voor bekende zaak La Grande Place in Roeselare: “Onze broodjes blijven enorm populair”

Elf jaar geleden namen Koen (62) en zijn vrouw Marijke (65) uit Passendale de zaak over van Kris Godderis en Myriam De Guffroy. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

La Grande Place, de gekende horecazaak op de Grote Markt in Roeselare, staat over te nemen. Zaakvoerders Koen Lingier (62) en Marijke Vandewalle (65) kunnen na een rijkgevulde carrière op pensioen en zoeken momenteel naar opvolgers. “Elf jaar geleden zijn we hier gestart. We hebben de horecasector best wel onderschat, maar kunnen toch terugblikken op een erg leuke tijd.”

Al twintig jaar is La Grande Place een vaste waarde op de Grote Markt in Roeselare. Elf jaar geleden namen Koen Lingier (62) en zijn vrouw Marijke Vandewalle (65) uit Passendale de zaak over van Kris Godderis en Myriam De Guffroy. “Horeca-ervaring hadden we niet. Integendeel. We waren actief in totaal andere sectoren”, aldus Koen. Samen met zijn vrouw werkte hij onder andere in hun varkenskwekerij in Passendale, maar was hij ook actief in de kunsthandel. “Elf jaar geleden maakten we toch de stap naar de horeca. Ik dacht eerst dat het niet moeilijk zou zijn, maar we hebben het toch zwaar onderschat.”

Populaire broodjes

Toch blikken Koen en Marijke tevreden terug op de mooie jaren in La Grande Place. “We zijn begonnen met broodjes, panini’s en croques en geleidelijk aan hebben we daar gerechtjes en concepten bijgenomen. Van een broodjeszaak zijn we geëvolueerd naar een ontbijt, lunch- en koffiezaak.” Op de menukaart prijken onder andere frietjes met gehaktballen en pasta’s. “Maar we merken dat we nog steeds vooral gekend zijn voor onze broodjes.”

Ook het interieur van de zaak ziet er inmiddels anders uit dan bij de opstart. “Zo creëerden we een aparte plek voor het afhalen van bijvoorbeeld de broodjes.”

Opvolger gezocht

Het koppel klopte de voorbije jaren vele uren in La Grande Place. “De band met de stad werd groter. We waren hier vaak veertien uur per dag, zes op zeven. Mijn liefde voor koken is hier doorheen de jaren erg gegroeid. Stap per stap plaatsten we nieuwe gerechtjes op de kaart”, aldus Koen. Marijke doet het inmiddels al wat rustiger aan. Wanneer het koppel definitief de deur van La Grande Place achter hen toetrekt, is onduidelijk. “We plaatsen inmiddels een bericht online en ook ons trouw en vast cliënteel weet inmiddels dat we op zoek zijn naar overnemers. We blijven alvast open tot we de juiste opvolgers gevonden hebben.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier