Klanten betalen coronaboete van cafébaas David in De Haan

Vincent De Clerck en Willy Keirsebilck zetten een solidariteitsactie op voor cafébaas David Pieters (midden).©WK
Vincent De Clerck en Willy Keirsebilck zetten een solidariteitsactie op voor cafébaas David Pieters (midden).©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Cafébaas David Pieters heeft het getroffen met zijn klanten: nadat hij al voor de tweede keer een coronaboete van 750 euro kreeg, zetten zij spontaan een solidariteitsactie op.

David Pieters moet ervan blozen. “Ik ben echt sprakeloos. De Haan heeft echt wel een groot hart”, zegt de geëmotioneerde cafébaas. Het was al de tweede keer dat hij in zijn dorpscafé ’t Pubtje een coronaboete van 750 euro kreeg. “Of die boetes nu al dan niet terecht waren, daar ga ik mij niet over uitspreken. Maar ik vond het zo sneu voor David, want hoeveel pech kan een mens hebben? Nog niet zo lang geleden brandde zijn auto helemaal uit”, zegt Vincent De Clerck, die prompt een solidariteitsactie op het getouw zette. “Ik vond dat David dat verdiende. Zijn klanten worden altijd met de glimlach bediend, en hij kent ze allemaal bij naam. Er zouden meer cafébazen moeten zijn zoals David”, klinkt het.

Twee boetes terugbetaald

Meer dan 400 klanten toonden hun warm hart, wat uiteindelijk resulteerde in een cheque van 1.320 euro. Daarmee ziet Pieters dus bijna alle twee zijn coronaboetes terugbetaald. “Het leefde echt in De Haan. Maar voor zijn klanten was dit een kleintje, want David doet nu eenmaal ook veel voor de gemeenschap”, aldus nog Vincent De Clerck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier