Karl Coudyser uit Knokke-Heist is blij met heropening maar heeft ook kritiek

Op de foto de uitbaters van Lebeau 19 Bieke Martens en Mieke Roels. (foto DM)
Op de foto de uitbaters van Lebeau 19 Bieke Martens en Mieke Roels. (foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Een kopje koffie, een biertje of een wijntje op het terras? Na bijna een half jaar kan het morgen weer. Toch staan lang niet alle ondernemers van horecazaken in Knokke-Heist te dansen van plezier.

“Ik ben blij als een kind dat ik mijn werk weer mag doen als zelfstandige maar er blijven een pak minpunten. De heropening gebeurt met duidelijk gemengde gevoelens. Hopelijk wil het weer mee anders zijn we helemaal gejost ”, weet Karl Coudyser uitbater van vier horecazaken: Zoute Strand 19, The Nineteen op de Lippenslaan, Put 19 in Knokke dorp en Hotel Lebeau 19 in het Zoute.

Absurde situatie

“Onbegrijpelijk dat we met onze stranduitbating aan raamverkoop mogen doen maar dat er geen alcohol mag geserveerd worden. Een absurde toestand en een onbegrijpelijke beslissing die enkel en alleen in ons land mogelijk is. Vergeet niet dat er vanaf 15 oktober geen enkele horeca-activiteit meer op het strand is toegelaten. Onbegrijpelijk is ook het sluitingsuur om 22 uur terwijl het samenscholingsverbod pas vanaf middernacht van tel is. Een uurtje langer was welkom geweest: zowel voor de klant als voor de uitbater. Ook de reglementering op terrassen is duidelijk niet het werk van mensen die horecaminded zijn. Bij slecht weer worden heel wat horeca-uitbaters gedwongen om de deuren dicht te houden.”

Een uurtje langer open was welkom geweest: zowel voor de klant als voor de uitbater

“Het belangrijkste gegeven blijft echter dat we opnieuw aan de slag kunnen. In hotel Lebeau 19 kunnen vanaf morgen 45 klanten, uit de wind, genieten van een prachtig uitzicht, een drankje en een hapje. Aan the Nineteen en Put 19, waar ons terras gehalveerd is, kunnen we vijf tafeltjes voor vier personen plaatsen. Als horeca-uitbater kan je daarmee de kost niet verdienen. Het is duidelijk dat we deze twee zaken enkel en alleen openen als service naar onze klanten toe. Maar laat ons niet negatief doen. Ik wil ondernemen en mijn personeel wil werken. Vanaf zaterdag gaan we er met de grote glimlach tegenaan.”