Charles ‘Charlie’ Vandewal (24) nam op 2 januari K de Karo aan de Sint-Jansstraat over. Het is de eerste keer ooit dat de lunch- en tearoom vanaf oktober ook vrijdag- en zaterdagavond zal open zijn, voorlopig met dezelfde menukaart als ‘s middags. “Daarnaast lanceer ik ook een betaalbare lunchmenu met gerechten die niet op de kaart staan.”
Vanaf deze week veranderen in de horecazaak van Charlie twee zaken: op vrijdag en zaterdag kan je er dineren en over de middag kunnen klanten er genieten van een lunchmenu met voor- en hoofdgerecht aan 24 euro. “Er was veel vraag naar, dus heb ik eindelijk de knoop doorgehakt.”
“Om de week wil ik een andere menu voorzien. Qua gerechten denk ik aan vol-au-vent, vogelnestjes, balletjes in tomatensaus of chili con carne. Het zal nog wat zoeken zijn, maar ik heb er zin in! Ik amuseer me rot. Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn keuze om K de Karo over te nemen.”
“Om de week wil ik een andere menu voorzien. Qua gerechten denk ik aan vol-au-vent, vogelnestjes, balletjes in tomatensaus of chili con carne”
Buiten het lunchmenu is er sinds de overname nog niet veel veranderd. “Ik vind het concept goed. Hier kom je voor de gezelligheid, de mooi verzorgde koffies met huisgemaakte cake en de klassieke betere keuken. Wel werd de kaart aangevuld met bites to share en verras ik de klanten af en toe met nieuwe gerechten zoals Pluma Iberico, een stukje mals Spaans varkensvlees, of een ribeye met chimichurri. Ik vind het leuk om mensen iets nieuws te laten ontdekken.”
De grootste verandering is dat K de Karo by Charlie vanaf nu ook vrijdag- en zaterdagavond open is, voorlopig enkel in de winterperiode van oktober tot maart. “Ik vang geregeld op dat mensen het jammer vinden dat ze niet kunnen langskomen omdat ze moeten werken overdag. Mijn vrienden kunnen nu eindelijk eens komen dineren.”
K de Karo by Charlie is doorlopend open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 18 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21 uur. Gesloten op zondag.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier