Janus Stevens (40) en partner Lieselot Degrande (39) hebben heel wat werk gestoken in het vernieuwen van hun café ‘t Gezelschap in Merkem en het uitdenken van een nieuw concept. Janus startte met het café op 2 februari 2020, maar dan kwam de coronacrisis. “Daardoor hield ik enkel maar de zondag open, op vraag van de vaste klanten”, vertelt Janus.
“Nu zijn we een tijd gesloten geweest omdat we een totale vernieuwing hebben gedaan: het hele interieur kreeg tot en met het plafond een grondige update. Het vinyl en de platen zijn nu meer zichtbaar, er komen heel wat planten om het gezellig te maken. Er zijn exclusieve tafelspelen die kunnen gebruikt worden, er zijn gezelschapsspelletjes, noem maar op. Daarnaast is het concept helemaal vernieuwd. Het wordt een gewoon café, maar met afzonderlijke plaatsen om te eten”, vertelt hij.
Hippe gerechtjes
Lieselot zal de keuken voor zich nemen. “De nadruk zal liggen op hippe, internationale gerechtjes, bereid met verse en lokale ingrediënten. Zo komt het vlees van bij een duurzame boer, zorgen we voor huisgemaakte limonade en mocktails, is de koffie en thee van de hoogste kwaliteit en ook de kroketjes zijn huisgemaakt, met bier. Een uitgesproken assortiment streekbieren zorgt ervoor dat iedere bierliefhebber zijn gading zal vinden. Verder kan men tapas, fingerfood, streetfood, eenpansgerechten en desserts vinden op de kaart.”
Lekker eten en muziek
’T Gezelschap is geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur, op zondag vanaf 10 uur. De keuken is open op vrijdag en zaterdag vanaf 18.30 uur en op zondag vanaf 12 uur. Er wordt gewerkt met drie kaarten: een drank-, eet- en een gezelschapskaart. Er zullen ook suggesties van de chef zijn. “In de toekomst zullen er thema-avonden worden georganiseerd. De rode draad wordt lekker eten en muziek. Gezelligheid gegarandeerd, dus”, besluit Janus.
’T Gezelschap, Stationsstraat 1, Merkem.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier