Horecavrouw Kelly opent derde horecazaak in Oostende: “Champagne, whisky, cognac en kaviaar vormen de rode draad”

De Oostendse horecavrouw Kelly Van Loo in haar nieuwe zaak ‘Bubbles’. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende heeft een nieuwe hotspot. De Oostendse horecavrouw Kelly Van Loo opende afgelopen vrijdag haar nieuwe zaak ter hoogte van het Casino Kursaal. In Bubbles kan je genieten van vijftien soorten champagne, al dan niet in combinatie met Imperial Oscietra kaviaar, nippen van exclusieve whisky en cognac of relaxen met een glas wijn.

Het decor oogt mooi: je waant je precies in een treinwagon. Binnen is er plaats voor zo’n veertig mensen aan een van de tafels, maar je kan er ook gewoon rustig aan de bar iets drinken. Op het overdekte terras kunnen dan weer zo’n twintig mensen zitten. Kelly Van Loo doet al sinds haar veertiende levensjaar studentenjobs in de horecasector. Ze was amper zeventien jaar toen ze voltijds in de hotelsector terecht kwam.

Geen verlengstuk

“Ik bleek voorbestemd te zijn om een leven lang in de horeca actief te zijn”, vertelt Kelly. “Ik werkte negen jaar in de hotelsector en op mijn 26ste begon ik mijn eigen horecazaak: Loungebar Rood.” Onder haar impuls werd Rood – op de hoek van de Van Iseghemlaan en de Kursaal-Oosthelling – een van de bekendste horecazaken van de badstad. “Rood is zo dat type zaak waar je je altijd welkom voelt. Maar Bubbles (vlak naast de deur, red.) mag niet het verlengstuk worden van Rood, al zei men mij dikwijls dat ik de zaak moest overnemen om Rood te laten groeien. Je kan beter je eigen concurrent zijn, toch? We gooien de muren in en Rood is meteen een pak groter.” (lacht)

Toen Kelly te horen kreeg dat de zaak over te nemen stond, greep ze haar kans. Uiteindelijk worden Bubbles en Rood twee totaal verschillende zaken. “Rood is eerder de plaats waar je een lekkere cocktail kan drinken. Met Bubbles slaan we een andere weg in. Je kan er proeven van verschillende soorten champagne, whisky en cognac. En we serveren er de betere kaviaar”, aldus Kelly.

Naast Rood en Brassi Beach Terrace wordt de Bubbles de derde zaak van de horecavrouw. Bubbles zal open zijn op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag en dat telkens van 15 tot 2 uur ‘s nachts. Bij de drie horecazaken van Kelly werken zo’n vijftig personeelsleden waaronder vast personeel, flexi’s en jobstudenten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier