Frederiek Vandenbussche krijgt Toque Blanche

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens het gala van de 33 Masterchefs kreeg Frederiek Vandenbussche van La Maison du Terroir de Toque Blanche. Hij is nu opgenomen bij de 33 Masterchefs van België. “Ik ben voorgedragen door collega Philippe Meeuws en ben uiteraard blij met deze erkenning van collega’s”, is Frederiek tevreden. “Het is voor mij de bevestiging dat ik al 12 jaar correct mijn ding doe.”

Frederiek Vandenbussche (47) kreeg de goesting voor het koken in D’Hoeve, de horecazaak van zijn ouders langs de Oostendsesteenweg in Brugge. Hij volgde zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde en liep stages in ’t Laurierblad in Berlare en ’t Oud Konijntje in Waregem.

Huis van eigen bodem

Frederiek zet in zijn restaurant alleen het beste op tafel. “De naam betekent letterlijk huis van eigen bodem en dat is ook wat ik hier serveer: verse seizoensgebonden producten van bij ons.” En dit unieke concept levert hem nu de titel Masterchef op. “Om deel uit te kunnen maken van de 33 Masterchefs heb je een peter nodig. Ik werd voorgedragen door collega Philippe Meeuws. Deze erkenning is voor mij en de hele ploeg een bevestiging dat wat we doen juist is. Dit is voor La Maison du Terroir een extra uitstraling en dat is ook wat we hier creëren”, vindt Frederiek Vandenbussche. “Ik werk met drie vaste mensen in de keuken, aangevuld met mijn zus Stefanie die de gasten ontvangt, en flexijobs op drukke dagen. Ik vind het belangrijk om dicht bij de klanten te staan, hen even aan tafel te gaan begroeten”, aldus de chef.

Lokale producten

“Of ik nog speciale vooruitzichten heb? We blijven verder werken met lokale producten: aardappelen, groenten, aardbeien in het seizoen. En verse vis, uiteraard. We bevinden ons dan ook op een boogscheut van de Noordzee. We hopen voor Oudenburg een grote troef te blijven”, besluit Frederiek Vandenbussche.

Info: La Maison du Terroir, Vijfwegstraat 6, Ettelgem; 059 44 81 01 of 0473 39 29 60, info@lamaisonduterroir.be en www.lamaisonduterroir.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier