Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence (31) en Dries (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. © MM
Redactie KW

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.

Voor Florence is het alvast thuiskomen, want eerst waren er haar opa en oma die het hotel in 1971 openden, daarna nam mama Sabine (60) Ter Zaele over. Nu volgt met Florence (31) dus de derde generatie, al is dat wel in een volledig nieuwe setting. Samen met echtgenoot Dries onderwierp ze het gebouw aan een totaalrenovatie. Het hotel is volledig vernieuwd in een moderne Scandinavische, industriële stijl en is voorzien van een grote tuin met dierenparkje, strandje, petanquebaan, een bar met lokale producten, gratis autoparking en een grote bewaakte fietsenstalling.

22 kamers

Dries en Florence zijn alleszins enthousiast over de opening en gaven het schepencollege van Knokke-Heist als één van de eersten een uitgebreide rondleiding. “Enkel de buitenmuren bleven staan. De rest werd allemaal gestript of gerenoveerd”, zegt Florence, die voorheen actief was in de mediasector. Toen haar mama enkele jaren geleden vertelde over haar plannen om te stoppen, begon het idee te rijpen om in haar voetsporen te treden. Toen ook haar echtgenoot Dries overtuigd was, waagde de koppel samen de stap.

Na de renovatie zijn er nu 22 kamers, vier meer dan voorheen. Dat kan doordat het restaurant aan het hotel werd omgetoverd in vier extra kamers. Tien daarvan hebben zelfs een eigen kleine keuken, ideaal voor met het gezin. 

Nog dit: vanaf dit najaar voorzien Dries en Florence ook ontbijtbuffet voor niet-hotelgasten. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier