EK-matchen Rode Duivelste zien in Zomerbar De Voart

Thomas Arnaert verwacht dat de Rode Duivels minstens de kwartfinale halen.© KVCL
Thomas Arnaert verwacht dat de Rode Duivels minstens de kwartfinale halen.© KVCL
Redactie KW

Thomas Arnaert (23) opent dit weekend voor het tweede jaar op rij Zomerbar De Voart aan de Lobrug 1 in Pollinkhove. Alle EK-matchen van de Rode Duivels zullen er te volgen zijn op een groot scherm.

Thomas Arnaert zorgde vorig jaar met De Voart voor een primeur in Lo-Reninge, want nog nooit eerder opende iemand een zomerbar in de stad. Het concept sloeg aan en dus breit de laatstejaarsstudent Elektro Mechanica aan het Vives in Brugge er dit jaar een vervolg aan. “Ik was vorig jaar best wel tevreden, het liep beter dan verwacht”, zegt Thomas. “Dus doe ik het dit jaar opnieuw.”

Voetballiefhebbers zullen alle EK-wedstrijden van de Rode Duivels kunnen volgen op groot scherm. “Vorig jaar waren hier ook al enkele competitiewedstrijden van Club Brugge en de bekerfinale te zien”, zegt Thomas Arnaert. “Maar dat was toen op een grote televisie.”

Thomas verwacht van de Rode Duivels dat ze minstens de kwartfinale halen. “Ik hoop natuurlijk dat ze Europees kampioen worden, maar het wordt niet gemakkelijk”, zegt hij. “Ik tip eerder op Frankrijk. De finale wordt sowieso ook uitgezonden, met of zonder Rode Duivels.”

De 23-jarige laatstejaarsstudent heeft trouwens ook een voetbalverleden. “Ik startte als doelman bij SK Nieuwkapelle en speelde daarna bij de jeugd bij Alveringem en Diksmuide”, overloopt Thomas. “Tot drie jaar geleden was ik tweede doelman bij Vleteren.”

Als we Thomas vragen wie zijn favoriete speler is bij de Rode Duivels, hoeft het dan ook niet te verwonderen dat hij kiest voor een doelman. “Dat is Simon Mignolet”, klinkt de supporter van Club Brugge vastberaden.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier